Winterse cocktails zijn dé nieuwe hit van 2019/2020

Als je aan cocktails denkt, denk je waarschijnlijk eerder aan een hangmat, wat palmbomen en een heerlijk zonnetje op je gezicht. Maar een cocktail in de winter is anno 2019 niet meer weg te denken, geloof ons. Van een knappe variant op de Pornstar Martini tot een heerlijke Friend from Asia.

COCKTAILS ZOMERS? MET DEZE MIXJES KOM JE DE WINTER WEL DOOR!

We zijn wat aan de slag gegaan en hebben onze favoriete cocktailrecepten in de blender gegooid voor je. Ons basis ingrediënt? Onze lievelingsgin Sir Edmond. Hoewel je nu gin hoort, geen paniek, we zijn voor komend seizoen even weggebleven van de G&T, want hey, daar kun je online genoeg recepten van vinden.

De eerste cocktail is een lekkere romige zachte variant. Zo-eentje die je als eerste besteld op de vrijmibo of die je zondagmiddag tijdens een goede film of een fijn gesprek oppeuzelt. Want dit is een cadeautje en een toetje in een, maar dan als cocktail. YES!

Niks niet moeilijk, gewoon alle ingrediënten mixen & inschenken.

A Friend From Asia
– 60 ml Sir Edmond Gin
– 10 ml Rijst azijn
– 30 ml kokoscream
– 30 ml Pandansiroop
– Maak het af met sodawater

De volgende cocktail past perfect in dit herfstseizoen, eentje om meteen te maken dus! Vanavond misschien al, alleen nog even een paar boodschapjes doen. Go go go!

Niks niet moeilijk, gewoon alle ingrediënten mixen & inschenken.

Circle Of Life
– 40 ml Sir Edmond Gin
– 20 ml Choya Umeshu
– 30 ml. Rooibos thee
– 30 ml Lemon cordial
– 5 ml verse limoensap
– 7.5 ml verse gembersap

Kunnen we het dus heel even hebben over deze volgende cocktail? Een mix tussen een Pornstar Martini en een Solero. Zomer in een glas dus, maar door de romige vanille smaak, kan ‘ie ook perfect in deze tijd van het jaar. Een feest en misschien wel dé favoriet van dit lijstje, in ieder geval van onze hoofdredactrice…

Niks niet moeilijk, gewoon alle ingrediënten mixen & inschenken.

One Flew Over The Cuckoo’s Nest
– 45 ml Sir Edmond Gin
– 7.5 ml verse gembersap
– 30 verse limoensap
– 25 ml Quice liquor
– 7.5 Frangelico
– Eiwit

Voor de volgende mag het lekker zo’n natte vieze koude dag zijn als vandaag. Want deze cocktail kun je verwarmen. Ja je hoort het goed: een warme cocktail! Beter dan dat wordt het vandaag niet jongens!

Heat it up, mix it up en schenk het in een glas.

The White Walker & Winter Is Coming
– 45 ml Sir Edmond Gin
– 80 ml Witte wijn
– 25 ml honing
– 5 ml verse citroensap
– 20 ml water

Geïnspireerd geraakt? Check hier voor nog meer recepten & inspi!