Wild & The Moon: nieuwe vegan hotspot in de Amsterdamse Pijp

Veganista’s opgelet! Het toffe concept Wild & The Moon uit Parijs heeft nu een eerste locatie in Nederland geopend en wel in de Amsterdamse Pijp op de Van Wouwstraat 138. Het food concept draait om een 100% vegan en glutenvrij assortiment en is razend populair onder atleten, yogi’s en bekenden. Oprichtster Emma Sawko kwam speciaal voor ons naar Nederland en vertelde vol passie over haar wereldbeterende food concept. Wild & The Moon: nieuwe vegan hotspot in de Amsterdamse Pijp.

Wild & The Moon: nieuwe vegan hotspot

Voor wie opzoek is naar een vegan – maar zeker niet stoffig – ontbijt en lunchconcept, is Wild & The Moon het antwoord. Van huisgemaakte vegan gerechten tot verse cold-pressed juices, glutenvrije snacks en powerfoods. Met deze eerste Nederlandse Wild & The Moon-locatie zet de franchise de toon voor een gezonde, toegankelijke én stijlvolle lifestyle in Amsterdam. Wild & The Moon is een initiatief van de Franse Emma en Hervé Sawko. In het Parijse Rue Charlot openden zij hun eerste kleine take-away in 2016. Inmiddels is Wild & The Moon uitgegroeid tot een ware lifestyle met fans onder sterren, foodies, chefs en voedingsdeskundigen. Emma is er om ons te vertellen over dit unieke concept.

Wild & The Moon

Vegan from Paris

De Parijse Emma verdiept zich al jaren in gezonde recepten en is zich meer dan anderen bewust van de negatieve effecten die onze consumptiemaatschappij teweeg brengt. “Ik wilde iets ontwikkelen dat de wereld vooruit helpt. Het veranderen van onze eetgewoontes door het creëren van een vegan lifestyle. Toen wij in 2016 onze eerste take-away openden moesten mensen absoluut wennen aan ons plantaardige aanbod. Waarom zou je alleen maar planten eten? Inmiddels hebben heel veel mensen het plantaardige dieet omarmt en ervaren zij ook daadwerkelijk de positieve effecten ervan.” En een succes is het concept zeker. Inmiddels heeft Wild & The Moon maar liefst 10 vestigingen in Parijs, ééntje in Dubai en opent zij haar deuren nu dus ook in onze hoofdstad. Nick, de filiaalmanager en initiatieefnemer van Wild & The Moon Amsterdam, bezocht Parijs regelmatig en werd verliefd op het vegan foodconcept. Hij kwam in contact met Emma en haar man en de rest is geschiedenis. Emma:“Wij hebben een geweldig leuke meeting gehad met Nick in Parijs. Het klikte direct, wat wij een enorm belangrijke basis vinden voor een partnerschap. Dit is onze eerste franchise – alle andere vestigingen zijn in ons beheer – dus we vonden het zeker spannend om deze stap te nemen. Maar uiteraard hebben we er alle vertrouwen in en willen we dat ook Amsterdam (en derest van Nederland) kennis maakt met een gezondere lifestyle en onze heerlijke recepten”.

On the Menu

De menukaart van Wild & The Moon is 100% plant-based en 100% glutenvrij. Je vindt er juices, soepen, salades, zoete lekkernijen en super bowls op de kaart. Hartstikke gezond en buitengewoon lekker! Tijdens onze ontmoeting met Emma slurpen we een ‘Hollyweed’ juice naar binnen. Wat is dát lekker zeg! En dat mag ook wel, want alle ingrediënten worden zorgvuldig gekozen. Zelfs de amandelmelk wordt zelf geproduceerd. Dit betekent geen toegevoegde suikers en andere conserveermiddelen. Emma’s favoriet van dit moment is de vegan burger en Nick is groot fan van de Blue Magic Bowl, maar er is nog zoveel meer om uit te kiezen, dus wij zijn er nog niet uit.

Smakelijke herinneringen: de rode draad
De recepten van Wild & The Moon kennen allemaal een verhaal. ‘Alle smaken komen voort uit onze herinneringen. En die combineren we met kennis uit de kruiden- en natuurgeneeskunde. Zo hebben we een nieuwe vorm van eten gecreëerd, bomvol energie’, vertelt Emma Sawko. En een bommetje energie kun je verwachten. Het personeel adviseert je graag over welke juice bij jou past en laat je kennismaken met de verrassende smaken van een plantaardig dieet.

Wild & The Moon: Emma Sawko
Emma Sawko, founder van het concept
Wild & The Moon

De vegan lifestyle

Wild & The Moon is meer dan weer een nieuw cafétje in Amsterdam. Het is de aanwakkeraar van een nieuwe, gezondere lifestyle in de stad en hopelijk ook daarbuiten. “Alles wat wij doen, doen we met een liefde voor ons eten en voor de aarde. Wij kunnen de wereld veranderen door over te gaan op een plantaardig dieet en wij willen mensen laten zien hoe lekker en divers dit kan zijn”, licht Emma toe. Naast de uren die worden gestoken in het ontwikkelen van lekkere gezonde en pure recepten, streeft Wild & The Moon zoveel mogelijk #nowaste na. Zo zijn plastic verpakkingen een absolute ‘no go’. Afval wordt zoveel mogelijk gereduceerd, ook lokaal in Amsterdam. De maaltijden die aan het einde van de dag over zijn, worden niet weggegooid maar opgehaald door een extern bedrijf. Nick: “Voor een speciale prijs kunnen mensen ‘surprise baskets’ kopen en zo ook na sluitingstijd van ons eten genieten.”

Wild & The Moon meets Fashion

Niet alleen wij en de mensen in het café hebben de nieuwe vegan hotspot in de Amsterdamse Pijp ontdekt, ook fashion merken zijn groot fan van Wild & The Moon. Zo heeft het merk al vele samenwerkingen achter de rug waaronder die met modemerken als Ganni, Givenchy, Karl Lagerfeld en Off-White. Ook zij richten zich op het leveren van een aanzienbare bijdrage aan de verbetering van onze leefomgeving én onze gezondheid. Deze merken staan dan ook te trappelen om zich met Wild & The Moon te kunnen identificeren.

Wanneer we vragen naar de absolute wens van Emma voor de toekomst komt ze al snel met een antwoord: “Met Wild & The Moon wil ik de gezonde variant van de Starbucks worden en zo iedereen toegang geven tot een gezondere vegan lifestyle”. Een prachtig streven. Wij komen in ieder geval nog een keer terug voor die hamburger!

Wild & The Moon

Van Woustraat 138
Tel: +31 20 846 32 93
[email protected]

www.wildeandthemoon.nl