Who Run The World? GIRLS!

Maar liefst 44 jaar geleden werd Internationale Vrouwendag voor het eerst in het leven geroepen. Een fijne gelegenheid om ons vrouwen even in the spotlight te zetten, toch ladies? Niet alleen omdat we zo leuk zijn, maar ook om het vrouw-zijn te vieren en erkenning te geven aan de vele inspirerende vrouwelijke prestaties die we hebben verricht wereldwijd. In het thema van powervrouwen, hebben wij drie hele gave powerjobs gevonden, vervuld door vrouwen over de hele wereld. We go girls!

Environmental Officer bij Norwegian Cruise Line

Gek hè, dat we bij de benaming ‘kapitein’ vaak geneigd zijn om te denken aan een mannelijke kapitein? Natuurlijk is dit gewoon lariekoek want vrouwen bakken er anders net zoveel van. Norwegian Cruise Line bevestigt dit met haar vele vrouwelijke teamleden en is daar trots op. Verspreid over de vloot, bestaande uit 16 hedendaagse schepen, hebben deze vrouwen echte powerjobs.

 

Silvia Parentini werkt sinds twee jaar voor Norwegian Cruise Line als Environmental Officer en heeft leiding over een team van 7 werknemers, welke allemaal aanvoelen als familie. Een van haar belangrijkste verantwoordelijkheden is het trainen van bemanningsleden om ervoor te zorgen dat alle milieuwetten worden nageleefd. Het leukste aan haar werk vindt ze het feit dat ze haar dagen zelf mag invullen. Ze ontmoet mensen van over de hele wereld, met verschillende culturen en leert veel van hen. En dat terwijl ze de wereld over reist!

 

Naast het feit dat je als medewerker aan boord van een cruiseschip niet de hele dag achter een bureau zit, heb je ook nog eens wanneer je thuis bent vrij vaak en lang vakantie. Geen straf toch?

Piloot bij WOW air

Op zoek naar de WOW factor? Dan zit je bij WOW air als teamlid wel goed. Naast de fantastische kleur van de uniformen en vliegtuigen, brengt WOW air gendergelijkheid naar een hoog niveau. In IJsland, het thuisland van WOW air, zijn verschillende internationale mijlpalen bereikt met betrekking tot gendergelijkheid.

 

De eerste vrouwelijke president en de eerste lesbische premier zijn namelijk in dit land gekozen. Daarnaast protesteren IJslandse vrouwen elk jaar op 24 oktober tegen de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Dit doen ze door een paar uur van hun werk af te zien, wat hun belang op de werkvloer benadrukt. In de afgelopen jaren is de ‘Slut Walk’, waarin er tegen seksueel geweld wordt geprotesteerd, uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste stadsevenementen in Reykjavík.

Ook bij de vliegmaatschappij wordt er niet gediscrimineerd. Wie denkt dat het pilotenberoep alleen weggelegd is voor mannen, heeft het fout! Dat bewijst Þórunn. Zij startte de pilotenopleiding na haar wetenschappelijke studie en toen ze al getrouwd was en drie kinderen had, op de leeftijd van 31. Nu een aantal jaren later vliegt zij met veel plezier voor WOW air.

Check hier hoe twee vrouwelijke piloten bij WOW air het stereotype over een vrouw in de mannenwereld doorbreken.

Host op Airbnb

Zoals je vast wel weet kun je via Airbnb je huis verhuren maar wist je dat je op Airbnb ook een ‘Experience’ kunt aanbieden? Airbnb Experiences zijn activiteiten die locals opzetten en begeleiden. Wat blijkt? Meer vrouwen dan mannen in Nederland zijn Airbnb host. Niet zo gek want door het aanbieden van je huis op het platform of een tour door jouw eigen stad verdien je best wel lekker bij! Het afgelopen jaar verdiende een Nederlandse vrouwelijke Airbnb host gemiddeld €3.800,-.  Deze vrouwen hebben de kans om naast hun baan flink te sparen voor bijvoorbeeld een wereldreis!

Een mooi voorbeeld van een insprierende vrouw op Airbnb is Elyzabeth. Elyzabeth werkte als theaterregisseur in NYC, voordat ze naar Amsterdam verhuisde. Ze werd verliefd op de stad en de cultuur maar merkte dat het moeilijk was om iets te weten te komen over belangrijke vrouwen in de geschiedenis van Amsterdam. Als schrijfster, onderzoeksjunkie en geschiedenisliefhebber wilde Elyzabeth geïnteresseerden wat bijbrengen over inspirerende vrouwen die medeplichtig zijn aan de vorming van Amsterdam. Haar Badass Tour vertelt de geschiedenis en onthult de verborgen verhalen van geweldige vrouwen in Amsterdam. Zij volgt haar passie, leert mensen van over de hele wereld kennen en kan flink sparen.