Wednesday Wishlist: Kookboeken

Het leukste koken vind ik koken uit een kookboek. Het begint al met het boek doorbladeren, opzoek naar een lekker recept. Vervolgens het boek op het aanrecht en koken maar! Ik hou er van. Daarbij is het koken uit een kookboek niet alleen leuk, maar ook veel makkelijker, dan wanneer je een recept op een telefoon moet aflezen, die elke keer weer vergrendeld. Moet je met je vieze vingers die telefoon weer ontgrendelen… Al geef ik ook toe dat ik het best vaak op deze manier doe hoor!

Ik heb altijd een goedgevulde wishlist! Zoals (denk ik) elke vrouw. Een wishlist gevuld met van alles en nog wat: van kleding en schoenen tot meubels, boeken en accessoires. Ditmaal deel ik mijn wishlist met kookboeken. Met de feestdagen voor de deur een leuk lijstje met cadeautips of je eigen verlanglijst mee aan te vullen.

toffe tosti's - Leonie ter Veld

1. Toffe Tosti’s

Leonie ter Veld, bekend van haar blog en boeken “Gewoon wat een studentje ’s avonds eet”, is de tosti-koningin van Nederland. En met die titel ben ik toch wel heel benieuwd naar haar nieuwe boek: Toffe Tosti’s. Gevuld met 55 bizar lekkere tosti-recepten!

Toffe Tosti’s – € 14,95

chickslovefood daily-dinner kookboek

2. Daily-dinner

Wat eten we vanavond? De meest gestelde vraag in Nederlandse huishoudens. Elise en Nina, de vrouwen achter Chickslovefood, vonden het de hoogste tijd om hier antwoord op te geven. En dat doen ze met hun Daily-dinner kookboek. Een boek gevuld met 100 makkelijke recepten voor het avondeten. Allemaal te maken met maar 5 ingrediënten!

Het daily-dinner kookboek – € 19,99

SLA easy - Ida de Haart

3. SLA easy

Ik eet graag een salade voor lunch. Lekker, gezond en oneindig veel variaties. En voor het laatste is dit boek een handig hulpje. Het SLA easy receptenboek is gevuld met snelle salades voor elke dag. De beste saladerecepten van de gelijknamige saladebar.

SLA easy – € 15

Veg! - Hugh Fearnley-Whittingstall

4. Veg!

Met groente in de hoofdrol! Hugh Fearnley-Whittingstall neemt ons mee naar de smaakvolle wereld van eten zonder vis of vlees. Niet alleen een boek voor vegetariër, maar voor iedereen die wat vaker met (alleen) groenten willen koken.

Veg! – € 19,99

heel holland bakt scheurkalender

5. Heel Holland Bakt scheurkalender

Guilty! Ik ben Heel Holland Bakt fan en toen ik deze scheurkalender ontdekte was ik verkocht! Ik hou van zoet, zoeter, zoetst en van bakken. Een goede combinatie. Met 365 recepten, weetjes en tips ben ik nog wel even zoet.
Heel Holland Bakt scheurkalender – € 13,49

 

Welke kookboeken staan op jouw verlanglijstje? Let us know!

wednesday wishlist kookboeken