Dit moet je weten over de nieuwe iPhone 12 modellen

Yep, it’s that time of the year again. Vrijdag 23 oktober is het dan ein-de-lijk zover. Dan ligt de iPhone 12 in de (online) winkels. Nummertje 12 alweer, wat vliegt de tijd.

Ik weet het nog als de dag van gisteren dat ik m’n eerste iPhone kreeg. Lekker dik, lekker rond, lekker klein. Tegenwoordig is dat een ander verhaal. Alhoewel er bij de nieuwe iPhone 12 modellen wel weer een mini model tussen zit. Nostalgie!

De geruchtenmolen draaide de afgelopen maanden al op volle toeren, maar wij leggen je in dit artikel kort uit wat je allemaal moet weten over de nieuwe iPhone 12.

Vier varianten van de iPhone 12

Het nieuwe vlaggenschip van Apple heeft maar liefst vier verschillende varianten. Niet alleen met andere kleuren, maar ook een mini-versie.

De iPhone 12 is de directe opvolger van de iPhone 11 en vormt daarmee het instapmodel. Diezelfde vlieger gaat op voor de iPhone 12 Pro en Pro Max. Deze toestellen volgen de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max op.

En zoals altijd kun je de iPhone 12 in verschillende kleuren bestellen: dit keer in zwart, blauw, mintgroen, rood en wit.

Wat is er nieuw?

De nieuwe iPhone modellen zijn allemaal 5G compatibel. Maar dat wil niet zeggen dat je hier constant gebruik van hoeft te maken. Met de ‘smart data’-modus, wordt het gebruik van 5G ingeperkt. Zo zorgt de telefoon ervoor dat je voor minder zware taken als je e-mail of WhatsApp vooral gebruik maakt van 4G, terwijl je voor het zwaardere werk – zoals video’s downloaden – automatisch op het 5G-netwerk wordt gezet. 

Verder zitten er in de nieuwe modellen ook een A14 Bionic. Voor de leken onder ons, dat is de snelste chip in een smartphone. Verder is het scherm (nog) groter en beter dan zijn voorgangers. And to top it off is het uitgerust met een zogeheten Ceramic Shield. Dit zorgt ervoor dat jouw liefje vier keer beter beschermd is bij een val.

Nu betekent dit niet dat je er mee kan smijten, maar dat de kans een stuk groter is dat deze heel blijft wanneer je ‘m tijdens een avond stappen laat vallen. Want eerlijk is eerlijk, dat gebeurt jouw waarschijnlijk ook regelmatig. Can we get an amen?

Geen oortjes en oplader

Het klinkt misschien gek, omdat we gewend zijn dat er bij een nieuwe iPhone oortjes en een oplader komen. Maar de nieuwe Apple telg komt in een dunner doosje, waardoor er geen oortjes en oplader bij worden geleverd. Voordat je een tirade begint, óók hier is natuurlijk een reden voor. Doordat de doosjes nu stuk kleiner en dunner zijn, kunnen er bij het transporten maar liefst 70% meer iPhones worden meegenomen. Dit is goed voor het milieu én laten we eerlijk zijn. Wie van de iPhone gebruikers heeft er geen oortjes en een oplader thuis liggen? Precies, dat dachten wij ook.

Kopen?

Wil je jezelf verwennen? Apple lanceert vrijdag de nieuwste toestellen in de line-up van iPhones. De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn als eerst aan de beurt. In november lanceert de techgigant de iPhone 12 Mini en iPhone 12 Pro Max.