Wat te doen wanneer je jezelf hebt buitengesloten

Shit! Je hebt de deur achter je dichtgegaan en de sleutels liggen nog binnen op tafel. Hoe kon je zo stom zijn? Al vloekend en tierend bel je je bestie om even stoom af te blazen en haar te vragen om de reservesleutel. Helaas, je was even vergeten dat zij aan het genieten is van romantisch Parijs. Maar wat nu? Inbreken in je eigen huis? Jouw slaapkamerraam staat nog op een kiertje… Bij het denken aan het beklimmen van die steile lader krijg je echter al de creeps. Wat te doen wanneer je jezelf hebt buitengesloten, wij zocht het voor je uit.

Help, ik kan niet meer naar binnen

Sleutels vergeten, dat doen we allemaal wel eens. Ontzettend zuur, zeker als jij de enige bent die over de huissleutel beschikt! Maar er zijn ook andere oorzaken waardoor je je eigen huis niet meer in kan. Wat dacht je van een sleutel die afbreekt in het slot, een sleutel kwijtraken of een kapot slot? Op zo’n moment voel je je vast en zeker even heel erg gefrustreerd en alleen. Wat te doen wanneer je jezelf hebt buitengesloten?

Wat te doen wanneer je jezelf hebt buitengesloten

 • First of all: don’t stress!
  Het gebeurt ons allemaal wel eens! Boos op jezelf worden heeft dan ook echt geen zin. Die deur blijft immers dicht. Jammer hรจ?
 • Check ramen en deuren
  We laten allemaal wel eens een raampje op het haakje staan die eenvoudig van buitenaf open te maken is. Is it your lucky day? Dan is dat natuurlijk de manier om binnen te komen. Pas wel op met ramen op een hogere verdieping! We willen niet dat er gewonden vallen. En heb je het raampje eenvoudig open gekregen? Bedenk ook dat mensen met een minder fijne agenda eenvoudig binnen kunnen komen!
 • Ga achter de reservesleutel aan
  Een open deur (haha): de reservesleutel. Heb je jouw reservesleutel bij iemand in de buurt achtergelaten, dan is dat natuurlijk de eerste persoon die je kunt bellen. Niemand in de buurt met deze sleutel? Dan raden we je aan die persoon na dit debacle wel te zoeken! Scheelt je een hoop stress.
 • Bel een slotenmaker
  Geen open ramen, of achterdeuren? Reservesleutel niet in de buurt? Dan zit er niets anders op dan de slotenmaker te bellen zoals Slotenmaker Amsterdam. Deze partijen zijn 24/7 bereikbaar en binnen 30 minuten ter plaatse. Deuren worden 100% schadevrij geopend tegen een vriendelijk prijsje.

Natuurlijk hopen we dat je jouw sleutel niet snel zal afbreken in je slot, of je ze op tafel laat liggen in alle haast, maar mocht dit dan toch het geval zijn, dan weet je in ieder geval wat te doen. En vergeet die reservesleutel niet bij de buurman of -vrouw achter te laten!