Wat te doen als je twijfelt over je relatie

Twijfelen over je relatie is natuurlijk erg vervelend. In extreme gevallen vraag je jezelf weleens af of je nog wel bij elkaar moet blijven. En deze vraag maakt meer relaties kapot dan wanneer iemand vreemdgaat of simpelweg uit elkaar groeit. Twijfel heeft een vernietigende kracht op een relatie. Toch zijn er manier om twijfels weg te nemen en die delen we maar al te graag met je!

Waarover twijfel je eigenlijk?

Je doet er nooit verkeerd aan om complexe zaken eens duidelijk voor je op een rijtje te zetten. Misschien is de oplossing voor de twijfels in jullie relatie wel heel simpel. Waar komen de twijfels vandaan en hoe los je deze op? Helpt hij bijvoorbeeld nooit met het huishouden, hebben jullie ineens andere interesses. Het ene probleem is natuurlijk beter op te lossen dan het andere, dus vraag jezelf goed af waarover de twijfel ontstaat.

Kijk naar jezelf

Het klinkt misschien hard, maar soms beginnen problemen en ook twijfel bij jezelf. Zien jullie elkaar te weinig, maar ben je zelf vaak met vriendinnen op pad wanneer hij thuis zit? Dan zou je zelf ook nog wat kunnen veranderen zonder dat je het op hem afschuift. Of stel je misschien net wat te hoge eisen? Reflecteer eens kritisch op je eigen denken en doen.

Twijfel-2
Credits: Ivan Oboleninov

Communiceer

Gevoelens ophopen resulteert altijd in één grote uitbarsting waarbij impulsieve beslissingen worden gemaakt waar je wellicht later spijt van gaat hebben. Om dit te voorkomen is het belangrijk om met elkaar te praten. Bespreek je twijfels met hem. Misschien heeft hij helemaal geen idee dat hij wat fout doet. Maak dingen bespreekbaar. Zo bouw je aan een betere en kwalitatieve relatie.

Tarotkaarten

Vraagstukken met betrekking tot relaties zijn goed te analyseren met tarotkaarten. Misschien helpt tarot om de twijfel weg te nemen en is zijn minst te proberen. Er zijn zelfs mogelijkheden van een dagkaart, waarbij je adviezen of antwoorden krijgt op vragen die jou bezig houden. De tarotkaart bied je de mogelijkheid om adviezen of antwoorden te krijgen op de vragen die je bezighouden. 

Twijfelen is zonde van je tijd en vroeg of laat zal er een knoop doorgehakt moeten worden. Het is nooit verstandig om dit impulsief te doen, maar het moet een weloverwogen keuze zijn waar je dan ook écht achter staat.

Twijfelen-4