Wallen onder je ogen? Met deze tips kom je er vanaf

We kennen het allemaal wel, die vervelende wallen onder je ogen. Of nog erger; het commentaar dat je daardoor krijgt. ‘Ben je moe? Heb je slecht geslapen?’ Nee, wallen onder je ogen passen niet bij een frisse en fruitige uitstraling en dus willen we er graag zo snel mogelijk vanaf! Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? En wat als die vervelende wallen niet tijdig zijn, maar er altijd zitten? Wij gingen op onderzoek uit.

Een veelvoorkomend cosmetisch probleem

Wallen onder je ogen zijn zwellingen die ontstaan als gevolg van een teveel aan vocht, vet of huid. Ze kunnen worden veroorzaakt door een gebrek aan slaap, stress, veroudering, allergieën of andere onderliggende gezondheidsproblemen. Alhoewel wallen meestal niet schadelijk zijn voor onze gezondheid, kunnen ze ons welzijn wel degelijk beïnvloeden! Bedenk maar eens wat het doet om er moe, ouder of zelfs ongezond uit te zien door die hangende zakjes onder je ogen!

Wallen onder je ogen
Drink voldoende water

Tips tegen wallen

Slaap genoeg

Misschien een open deur, maar wel eentje die genoemd moet worden aangezien een gebrek aan slaap één van de meest voorkomende oorzaken is van die vervelende wallen onder je ogen. Een gebrek aan slaap doet niet veel goeds voor die vochtzakjes onder je ogen. Zorg dan ook dat je voldoende nachtrust pakt en dat je uitgeslapen door het leven gaat (check hier nog even de slaaptips van slaapexpert Mark Schadenberg).

Drink voldoende water en minder je zoutgebruik

Veel water drinken kan wallen onder je ogen helpen te verminderen. Water zorgt er immers voor dat overtollig vocht en gifstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Drink tenminste 1,5 tot 2 liter water op een dag en je zult zien dat je wallen vervagen! Verder is het goed om je zoutinname te beperken. Te veel zout kan namelijk zorgen voor vochtretentie, iets dat jouw wallen niet ten goede komt.

Zoek verkoeling

Erg last van wallen? Zoek verkoeling en demp de zwelling met behulp van een koud kompres of een ijsklontje. Ook de welbekende komkommerschijfjes kunnen voor verkoeling zorgen. Gebruik je iets uit de vriezer, wikkel het dan wel even in een handdoek. Je wilt immers voorkomen dat je jouw huid bevriest.

Gebruik theezakjes

Theezakjes bevatten cafeïne en antioxidanten die kunnen helpen ontstekingen te verminderen en bloedvaten te vernauwen. Perfect voor die wallen onder je ogen dus! Dip twee theezakjes in heet water en laat ze even afkoelen alvorens ze 10 tot 15 minuten op jouw ogen te leggen. Direct een heerlijk momentje voor jezelf!

Gebruik oogcrèmes

Oogcrèmes tegen wallen, het klinkt misschien als een marketingverhaaltje, maar er zijn toch echt crèmes die helpen. Ga op zoek naar crèmes die ingrediënten bevatten zoals cafeïne, retinol, hyaluronzuur of vitamine C. Van deze ingrediënten is wetenschappelijk bewezen dat zij helpen ontstekingen te verminderen en de productie van collageen te bevorderen.

Wallen onder je ogen
Leg theezakjes op je ogen

Alles geprobeerd?

Heb je alles al geprobeerd voor die wallen onder je ogen, maar lukt het je maar niet om ervan af te komen? Dan is het wellicht tijd om een cosmetische ingreep te overwegen. Zo kun je jouw wallen verwijderen door het laten inspuiten van hyaluronzuur of kunnen chemische peelings en lasertherapie helpen. Laat je hierover goed adviseren door een gerenommeerd cosmetisch arts.