Waarom vrouwen beter zijn in beleggen

De beurs is een plek waar testosteronovergoten mannen de boventoon voeren. Daar waar van oudsher telefoons roodgloeiend stonden, de lijntjes coke van de bureaus werden gesnoven om slaap tegen te gaan en waar er tijdens de vrijmibo met dwergen op een doelwit wordt gesmeten. Tenminste, als we de film The Wolf of Wall Street moeten geloven.

Niet bepaald een wereld waar je vrouwen verwacht. Maar vrouwen blijken verassend goed te zijn in beleggen. Zelfs beter dan veel mannen. Vandaag geven wij je drie redenen waarom vrouwen beter zijn in beleggen.

Vrouwen nemen minder risico

Vrouwen kiezen het liefst een veiliger manier van beleggen, in tegenstelling tot mannen. Vrouwe investeren niet in bedrijven die een snelle stijging laten zien, maar in bedrijven die gelijk opgaan met de AEX-koers.

Misschien harken vrouwen niet meteen flinke bedragen binnen, maar wel een stabiele groei. Uit onderzoek van ABN-AMRO blijkt er ook dat er een groot verschil zit in de hoeveelheid geld dat vrouwen gebruiken om te beleggen. Vrouwen sparen meer, dus nemen een relatief kleinere beleggingspositie in. Hierdoor zijn hun winsten iets kleinere, maar is het risico op verlies ook minder groot. Vrouwen investeren liever in een stabiel rendement, zoals bijvoorbeeld VeChain. Hier kun je de actuele VeChain koersverwachting volgen. Daarnaast wedden ze ook niet op één paard, maar spreiden hun portefeuille en dus kansen.

Vrouwen kiezen niet voor hebzucht

Volgens ABN-AMRO zijn vrouwen ook minder snel geneigd om te beleggen in producten met een hoger potentieel rendement, zoals derivaten, opties en turbo’s. Waar je wel snel geld mee kunt verdienen, maar in hetzelfde tempo ook weer kunt zien verdampen.

Mannen doen dat vaak wél en krijgen dollartekens in de ogen bij het zien van stijgende aandelen. Mannen denken vaak zelf veel verstand te hebben van beleggen en durven daarom met meer risico te investeren in iets wat misschien wel een zeepbel blijkt te zijn. Waar vrouwen liever weten dat er op den duur een leuk zakcentje aan overhouden.

Vrouwen zijn minder emotioneel

Misschien niet meteen iets wat mensen zouden denken, maar wanneer vrouwen beleggen zijn ze juist minder emotioneel dan mannen en luisteren minder naar hun gevoel. Wanneer een koers van een aandeel daalt, vertrouwen vrouwen erop dat dit in de toekomst weer goed gaat komen en blijven dus bij hun keuzen.

Bij mannen is een dalende koers vaak reden voor paniekvoetbal en besluiten sneller hun aandelen te verkopen.

Interesse in beleggen? Eenvoudig aandeel kopen doe je via Aandelenkopen.nl.

Beleggen-2
Credits: William Iven