Dit is waarom je als vrouw een eigen auto moet hebben

Na een drukke werkweek hebben we wel eens de behoefte om ‘snel’ even bij je ouders langs te gaan. Maar dankzij die vertragingen met de trein is dat vaak een onderneming waar je al gauw de hele middag zoet mee bent. En dan heb je ook nog eens de pech dat het in Nederland veel regent en de kans dus groot is dat je volledig doorweekt op he station aankomt met de fiets. Wanneer je er over nadenkt zijn we best afhankelijk van het openbaar vervoer, vrienden, familie én onze fiets. Anno 2020 zijn we als vrouw toe aan échte zelfstandigheid en daar hoort een eigen auto hebben zeker bij!

Vrijheid

Boodschappen doen met de fiets is elke keer weer een struggle. Met twee zware boodschappentassen aan je stuur wordt fietsen alles behalve makkelijk. Het afhankelijk zijn van een fiets beperkt onze vrijheid. Toch laten we ons vaak tegenhouden om daadwerkelijk de stap te zetten om een auto aan te schaffen. We vinden het een te grote aankoop, of zijn bang voor de risico’s en vaste lasten die een eigen auto met zich meebrengt en met alleen de gedachte aan een autoverzekering vergelijken krijgen we het al Spaans benauwd.

En wat kost een auto aan onderhoud per kilometer? Iets waar wij vrouwen over het algemeen wat minder verstand van hebben. Toch zijn dit belangrijke dingen om over na te denken bij de aanschaf van een eigen auto. Het onderhoud per kilometer verschilt per auto en hangt af van de grootte van de motor en van de auto zelf. Want stel dat je met pech langs de weg komt te staan en je charmes even niet mee willen werken, dan kan dit een duur grapje worden en schiet het gemiddelde onderhoud per kilometer natuurlijk snel omhoog. Gelukkig zijn er ook opties waarbij je helemaal niet hoeft na te denken over deze vragen en dat is waar wij vrouwen blij van worden.

Eigen auto-2
Credits: Averie Woodard

Het aanschaffen van een eigen auto behoort niet tot onze primaire levensbehoeften en laten het daarom vaak achterwege. Toch hoeft het niet zo’n grote aankoop te zijn (daarover hieronder meer) en de voordelen die het zich meebrengt zijn haast onbetaalbaar. Stel je eens voor, je kunt op ieder moment van de dag langs bij je vriendinnen zónder eerst te hoeven checken toelaat de laatste trein teruggaat. Je hoeft niet meer that person te zijn die altijd maar moet meerijden en je bent voortaan altijd vrij om te gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Die zelfstandigheid, onafhankelijkheid en vrijheid is toch precies waar de vrouw van nu voor staat?

Lease

Het principe van een auto leasen van de baas kennen we, maar hoe werkt het leasen van een auto particulier? Nou, dat is simpeler dan je misschien zou denken. Voor een vast bedrag per maand, staat er een gloednieuwe auto voor je deur. Het enige waar jij aan hoeft te denken is de brandstof, want letterlijk alles wordt verder voor je geregeld. Dit betekent dat jij in een gloednieuwe auto kunt rijden, zonder onverwachte kosten en zonder dat je hiervoor al je spaargeld op tafel hoeft te gooien. Én zonder dat je je hoofd hoeft te breken over de verschillende belastingen, verzekeringen of pechhulp, want dit wordt allemaal voor je geregeld. Jij kunt jouw auto volledig samenstellen, zodat deze helemaal aan jouw wensen voldoet. Vergelijk het met een telefoonabonnement; nadat je hebt gekozen hoeveel MB’s je wilt, hoeveel belminuten, hoe lang je wilt dat het abonnement loopt en of je een verzekering wilt, betaal je een vast bedrag per maand en de rest wordt geregeld. Easy as that. Kun je eindelijk pronken in ene auto die niet van papa is;).

Eigen auto-3
Credits: Cleyton Ewerton