Waarom iedereen (opnieuw) in de ban is van Anna Delvey

Inventing Anna is het nieuwe kijkcijferkanon van Netflix. De serie gaat over Anna Sorokin, een in Rusland geboren fraudeur die zich jarenlang ophoudt in de hoogste New Yorkse kringen en heel wat mensen geld afhandig maakt door zich voor te doen als steenrijke erfgename van een Duitse geldmagnaat. Door iedereen te overtuigen van haar status en rijkdom, vliegt ze private jets, gaat ze naar de chiqueste feesten en omringt zij zichzelf met de grootsten der aarde. En het mooiste komt nog: de serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal! De echte Anna Sorokin verkocht de rechten van haar levensverhaal aan de streamingdienst met een Hollywood-waardige serie als resultaat. Dit is waarom iedereen (opnieuw) in de ban is van Anna Delvey

Ze bestaat echt!

Geen wonder dat iedereen (opnieuw) in de ban is van Anna Delvey. De serie zit niet alleen goed in elkaar, het verhaal is ook nog eens gebaseerd op het echte levensverhaal van Anna Delvey, ofwel Anna Sorokin. Ze bestaat echt! De destijds 26 jarige Anna weet in New York iedereen te overtuigen van haar zogenaamde afkomst, kennis en kunde en als kijker blijf je je dan ook elke aflevering weer afvragen hoe iedereen met open ogen hiervoor is gevallen.

Links: de échte Anna Sorokin, rechts Julia Garner in de rol van Anna

Hollywood glam

De Netflix serie is geproduceerd door Shonda Rhimes, de genie achter de film The Devil Wears Prada en de series Scandal en Bridgeton. Geen wonder dat Inventing Anna er dan ook ingaat als een goed glas wijn én kaasplank tegelijk. Van de laatste mode, tot de drama en van de mooiste filmlocaties tot die ‘hollywood glam’ vibe. Je betrapt jezelf er op dat je stiekem een beetje sympathie krijgt voor deze frauduleuze jongedame, gespeeld door Julia Garner.

Fashion Fashion and Fashion

Deze serie zou geen serie van Shonda Rhimes zijn, wanneer de fashion scene niet óók een vooraanstaande rol krijgt. Anna Sorokon of Delvey, hoe je haar ook wilt noemen, is gek op de laatste trends en weet een sterk imago te creëren door het dragen van de mooiste merken. Met de creditcard van een zogenaamde vriendin hult ze zich in Valentino, Chanel en Gucci. Ze ziet er dan ook altijd uit om door een ringetje te halen. Zelfs in de rechtbank weigert ze de fashionista in haar tot bedaren te brengen. Ze eist dan ook kleding die haar imago blijvend versterkt. En hoewel onze mond open valt van verbazing, vinden we het ergens ook best ‘bad ass’ dat deze dame zoveel pit durft te tonen!

Let op spoiler alert!

Anna Delvey, ofwel Anna Sorokin, werd in 2019 veroordeeld tot vier tot twaalf jaar gevangenisstraf vanwege grootschalig diefstal en diefstal van diensten. Zowel mensen, hotels als privévliegtuigmaatschappijen behoorden tot haar schuldeisers. In 2021 werd Sorokin na vier jaar cel vervroegd vrijgelaten wegens goed gedrag. Vanuit de gevangenis verkocht ze de rechten op haar levensverhaal aan Netflix. Met het bedrag dat ze hiervoor ontving heeft ze uiteindelijk haar schuldeisers kunnen afbetalen. Spijt van haar daden heeft ze niet, vertelde de van origine Russische aan de New York Times tijdens haar tijd in de gevangenis. Ze geeft toe dat ze dingen verkeerd heeft aangepakt, maar dat het nooit haar bedoeling is geweest om zichzelf ‘rijk te liegen’. Het was haar om macht te doen.