Vrijmarkt: tips voor een succesvolle dag

Dit jaar mogen we ein-de-lijk weer eens Koningsdag vieren zoals vanouds! Hopelijk zit het weer een beetje mee en gaan we met z’n allen genieten van een knallende oranje feest. Ben jij van plan om met jouw kleedje neer te strijken op één van de vele vrijmarkten? Wij geven je tips voor een succesvolle dag. Veel plezier!

1. Verwacht niet te veel

Natuurlijk hoop je dat je met jouw garage sale een hele hoop spulletjes kunt verkopen! Een lekker zakcentje kunnen we allemaal wel gebruiken. Maar laat de opbrengst van jouw dagje op de vrijmarkt vooral niet leidend zijn voor het succes van jouw Koningsdag. Meedoen is belangrijker dan winnen 😉

2. Zorg voor warme kleding

Niets zo vervelend dan te staan koukleumen. Natuurlijk hopen we allemaal dat het kwik tot over de 20 graden slaat komende woensdag, maar we weten ook allemaal dat sinds Koningsdag op 27 april gevierd wordt, we nog niet heel veel succes hebben gehad met het weer. Zorg er dan ook voor dat je voldoende kleding bij je hebt en misschien zelfs handschoenen en een sjaal.

3. Zoek een goede plek

Een goede plek is natuurlijk wel een must wil je een gezellige Vrijmarkt meemaken. Probeer een plekje in de looproute te bemachtigen, of ga anders aan de slag met bewegwijzering om mensen naar jouw kleedje te leiden. Originaliteit is key!

4. Voeg een spelelement toe

Wat trekt het meeste bekijks? Dat zijn natuurlijk de oer-hollandse spelletjes en muziek. Zorg dat er wat bij jouw kleedje te doen en/of te zien is en je zult zien dat de mensen als bijen op honing op je afkomen! Van een gratis kopje koffie bij een aankoop, tot het maken van een paskamertje zodat mensen kleding bijvoorbeeld kunnen passen. Succes gegarandeerd!

5. Wees origineel

Een picknickkleed en jouw koopwaar. Meer heb je eigenlijk niet nodig om op de vrijmarkt te staan. Maar wil je een beetje opvallen, dan zul je toch wat beter je best moeten doen. Zorg dat jouw kleedje er ‘pico bello’ en Instagrammable uitziet, en zorg dat je iets unieks aanbiedt. Zo bleek het ’trouwen voor één dag’ een ongekend succes een aantal Koningsdagen geleden, evenals de varende pannenkoekenboot voor verkoop op het water. Laat je creatieve brein de vrije loop!

HAPPY KING’S DAY!