Volg deze stappen en stel jouw eigen fotowand samen!

Er was nog één kale muur in huis. En hoe verder onze woonkamer werd ingericht, hoe kaler de muur werd. De oplossing: een fotowand. Zo kwam ik bij Desenio uit, al zijn er genoeg andere webshops met hetzelfde principe. Ik begon met inspiratie opdoen op het Instagramaccount van Desenio en na een paar simpele stappen waren de posters voor onze muur besteld. Een week later was onze muur niet meer kaal. Ik laat je zien hoe ook jij heel makkelijk een eigen fotowand samenstelt.

1. Inspiratie opdoen

Op Instagram, maar ook Pinterest staat vol met de leukste fotowanden. Zodra je weet waar jouw fotowand komt, kun je nog gerichter zoeken naar welke fotowand mooi staat boven een tafel, bank of bed. Maar ook wanneer je weet hoe groot je de fotowand wilt hebben, kun je gerichter zoeken. Doe inspiratie op naar de vorm en grote van de fotowand en de samenstelling van de posters.

2. Samenstelling lijsten

Hoe groot wil je dat de fotowand ongeveer wordt? Aan de hand van die afmeting kun je bepalen met welke formaten lijsten je een samenstelling gaat maken. Op de website van Desenio vind je diverse samenstellingen voor zowel grote als kleine muren.

3. Stijl bepalen

Zorg dat er eenheid is in jouw fotowand. Dit doe je door te kiezen voor één kleurenpalet, zoals wij kozen voor zwartwit. Wanneer je kiest voor een kleurenpalet, kun je spelen met de (kunst)stijlen en thema’s van de posters. Andersom kun je ook kiezen voor één (kunst)stijl of thema en vervolgens spelen met verschillende kleuren en texturen.
De hoeveelheid posters op de website is gigantisch, dus ik raad je echt aan om vooraf de stijl te bepalen, zodat je bij het zoeken naar posters kunt filteren op kleuren, stijlen en thema’s.

4. Passen en meten

Je hebt een samenstelling van de lijsten gekozen en een stijl voor de posters? Dan is het tijd om te bepalen welke poster in welke lijst komt. Dit is nog best wel een dingetje. Wij kozen voor zwartwit, maar kwamen er al snel achter dat we de gekozen posters niet willekeurig bij elkaar konden voegen. We moesten goed kijken naar de hoeveelheid wit en zwart in de posters, maar ook naar de verschillende thema’s. Ons doel was: stoer, met een vrouwelijke touch. Hieronder het eindresultaat van onze fotowand!
Tipje: Ik kwam er later achter dat je het samenstellen van je fotowand heel makkelijk in een tool op de website kunt doen.

fotowand thuis desenio