Vind je persoonlijke kledingstijl met deze 4 tips

Werken in de mode wereld. Dat is al jaren mijn droom. Tijdens de opleiding Fashion & design was de eerste opdracht het onderzoeken van je persoonlijke stijl: wie ben ik, wat past bij mij en wat maakt mij uniek? Maar hoe ontdek je jouw persoonlijke kledingstijl? Ik deel mijn 4 tips, die jou helpen om je persoonlijke stijl te vinden.

Fashion tip 1: Het begint met een goede basis

Om een aantal goede outfits te kunnen maken, is het belangrijk dat je garderobe bestaat uit een aantal basis items, waarmee je kunt combineren. Denk aan een goed passende jeans, een mooie blazer, rok en top. Daarnaast is een klassieke jurk of jumpsuit ook onmisbaar. Ik raad je aan om niet altijd voor zwart te kiezen. Tijdens mijn werk zie ik vaak hoe mooi kleuren in een outfit de ogen, haar- of huidkleur van iemand kunnen accentueren. Weet je niet welke kleuren bij jou passen? Maak eens een afspraak bij een style advisor. Zij kunnen je hier heel goed bij helpen!

Fashion tip 2: Wat maakt jou uniek? Accentueer je pluspunten

Ga voor de spiegel staan en kijk eens goed naar jezelf. Wat voor figuur heb jij? Wat zijn jou pluspunten? Waar wil jij het accent op liggen? Vind je het belangrijk dat een outfit comfortabel zit? Hou je van vrouwelijk en elegant, stoer of casual? Door antwoord te geven op deze vragen kom je er achter welke items je mooier maken, maar vooral ook in welke items jij je fijn voelt. Onthoud de antwoorden op deze vragen en ga opzoek naar de items die jouw pluspunten versterken.

persoonlijke kledingstijl_moodboard maken

Fashion tip 3: Maak een moodboard en stel jouw stijl samen

Pinterest. Ik ben er dol op. Uren scrollen en zoeken naar stylen die ik mooi vind. Door moodboards te maken krijg je een duidelijk beeld van de stijl die jou aanspreekt. Hou je van stoere items? Of ben je meer een meisje-meisje? Welke styliconen inspireren jou? Pinterest is makkelijk, maar een middagje knippen en scheuren uit magazine is ook ontzettend leuk om te doen! Plak alles wat je aanspreekt op een groot vel papier. Zo stel je jouw kledingstijl samen en heb je direct een overzichtelijk beeld, om nog eens naar terug te kijken.

Fashion tip 4: Durf authentiek te zijn! Kies stijl boven trends

Zeker als je nog jong bent is het soms lastig om te vinden wat bij je past. Je bent zelf nog zoekende naar wie je bent en wat je wil. Ik raad je aan om vooral veel te uit te proberen en te dragen waar je je op dat moment goed in voelt. Durf jezelf te zijn en weet welke stijl bij je past. Alleen dan voel je je fijn in een outfit. Mensen zien dat en zullen dat waarderen! Kies altijd je eigen kledingstijl boven een kledingtrend. Past een trend niet bij jouw stijl? Sla die trend dan vooral lekker over. Ben authentiek!