Vibrator kopen? Op deze dingen moet je letten!

Seksspeeltjes zijn om meerdere redenen hartstikke fijn, zowel voor jezelf als je eventuele partner. Nu kom je met je partner of alleen je handen een heel eind, maar soms kan het fijn zijn om een extra hulpmiddel te gebruiken tijdens een hete sessie tussen de lakens. Wil je een vibrator kopen? Ladify zet 4 dingen op een rij waar je op moet letten!

Voor wie is de vibrator?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: voor wie is de vibrator? Ben je van plan om ‘m in principe alleen zelf te gebruiken? Of is er wellicht ook een partner in het spel?

Als je de vibrator niet alleen voor jezelf koopt is het goed om je lief bij te aanschaf te betrekken, want hij of zij kan ook bepaalde voorkeuren hebben. Daarbij kan het zijn dat je ‘m zelf bedient of je partner, en ook dat zorgt voor verschillen in keuzes. Misschien is hij wel geïnteresseerd in een prostaat vibrator. Go for it!

Waar wil je ‘m gebruiken?

De volgende vraag is waar je ‘m wilt gebruiken. En dan hebben we het niet over de plek op het lichaam, maar de ruimte waarin je de vibrator wilt gebruiken. Als je een seksspeeltje onder de douche of in het zwembad wilt gebruiken, dan moet deze natuurljk waterproof zijn.

Wat is je budget?

Misschien wel de belangrijkste vraag: wat mag het kosten? Vibrators heb je in alle prijscategorieën, variërend van een paar tot honderden euro’s. Duurder betekent niet altijd beter, maar waar je over het algemeen wel vanuit kunt gaan is dat de exemplaren van tussen de 60,- en 150,- euro een krachtigere motor hebben en langer meegaan dan die tussen de 10,- en 30,- euro. Daarnaast is het materiaal vaak fijner, het ontwerp minder plat en de verschillende opties groter. 

Dit betekent niet dat er geen goede vibrators voor fijn prijsje te vinden zijn. Het is helemaal afhankelijk van wat je zelf wil en kan besteden. Wij raden je aan om te beginnen met een goedkoper model en later eventueel uit te breiden naar een duurdere variant. Dan weet je ook weer beter wat je wel en niet fijn vindt.

Wat vind je lekker?

Ook is het belangrijk om rekening te houden met wat je precies lekker vindt en hoe je ‘m wilt gebruiken. Alleen inwendig, ook clitoraal, of misschien anaal? En hoe belangrijk vind je verschillende standen?

Wanneer je een vibrator hebt gekozen, is het ook goed om te weten dat de meeste webshops hun pakketje in discrete verpakkingen versturen. Zo hoeven je buren niet te zien waarmee je jezelf verwend hebt.

Vibrator-2
Credits: Ana Shvets