Vergeten mannen Moederdag vaker dan vrouwen? Een nieuw onderzoek onthult het antwoord

Heb jij je moeder wel eens teleurgesteld door haar verjaardag of een andere speciale gelegenheid te vergeten? Uit recent onderzoek onder 1.000 mannen en vrouwen, uitgevoerd door Sensu Insight Ltd in opdracht van One4all cadeaukaarten, blijkt dat Nederlandse mannen (43%) vaker dan vrouwen (25%) het boetekleed moeten aantrekken door een slecht gemanagede agenda. Als het om Moederdag gaat geeft een kwart van de mannen aan deze weleens te zijn vergeten, terwijl dit voor maar 15% van de vrouwen geldt. Een hoge score, of valt het mee? En wanneer is moederdag 2023 ook alweer?

Moederdag 2023

Moederdag valt elk jaar op een andere datum. Verwarrend dus, maar heel moeilijk? In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. In 2023 valt deze dag op 14 mei: komende zondag dus al! Hoewel een kwart van de mannen zegt Moederdag weleens te zijn vergeten (en 15% van de vrouwen), lijken ze de datum van Moederdag wel goed te kennen. Zo’n 55% van de mannen en maar liefst 70% van de vrouwen geeft aan te weten wanneer het Moederdag is. Reden te meer om een goedmakertje te geven wanneer deze dag dan toch onbedoeld aan de aandacht voorbij gaat.

Goedmaak cadeau

Een Moederdag vergeten, doen we dit allemaal niet wel eens? Uit de reacties van moeders zelf blijkt dat het vergeten van deze dag niet als een grote zonde wordt gezien. Een betuttelend ‘volgend jaar beter je best doen hè!’ is een veel voorkomende reactie. Toch worden er na het vergeten veel goedmakertjes gekocht. Maar liefst 50% van de mannen uit het onderzoek geeft aan een goedmaak cadeau te kopen, tegenover 44% van de vrouwen. Daarbij geeft 53% van de mannen hier meer dan € 20 aan uit en spendeert 30% zelfs meer dan € 50. Vrouwen zijn beduidend zuiniger: 32% van hen geeft niet meer dan € 20 uit aan een goedmakertje.