Dit zijn de verborgen kosten van thuiswerken

Door de pandemie waarin we zitten werken veel van ons nog altijd vanuit thuis. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat we zonder reistijd zitten en net wat langer in bed kunt blijven liggen. Helaas zitten er echter ook een aantal nadelen en verborgen kosten aan al dat thuiswerken. Kosten om rekening mee te houden, want eerlijk is eerlijk, het licht aan het einde van de tunnel is nog steeds ver weg.

Wij zetten daarom de verborgen kosten van thuiswerken voor je op een rijtje!

De verborgen kosten van thuiswerken

De kosten van thuiswerken lijken misschien niet zo groot, maar het is toch goed om het in de gaten te houden als deze trend van thuiswerken zich nog langer voort gaat zetten.

Gebruik van persoonlijke items

Normaal gesproken kon je makkelijk op kantoor printen. Bakje koffie erbij en een beetje flirten met die knappe collega bij de printer. Nu ben je genoodzaakt om thuis al je documenten te printen. Je dient dus een printer te hebben en ineens moet je ook je HP cartridges en papier zelf aanschaffen. Kosten die je normaal gesproken niet hebt, maar tijdens het thuiswerken wel maakt.

Thuiswerken-2
Credits: Anete Lusina

Ergonomische zaken

Wanneer je veel vanuit thuis werkt zijn ergonomische zaken erg belangrijk. Je wilt niet dagenlang achter elkaar over je laptop gebogen zitten op een slechte bureaustoel. Dit is slecht voor je nék en rug en zorgt voor pijntjes waar je absoluut niet op zit te wachten.

Een laptopstandaard, goede bureaustoel, kussentjes en een extra scherm en art toetsenbord zijn allemaal handige items die jouw werkhouding kunnen verbeteren. Het nadeel is dat dit allemaal best wat geld kost. Als je geluk hebt kun je de kosten van jouw werkgever declareren. Zo niet, ben je aardig wat centjes lichter.

Stookkosten

De winter is vorige week met de eerste sneeuw écht begonnen. En omdat je tijdens het thuiswerken niet met een jas aan wilt zitten, stoken we de verwarming vaker en langer op om de temperatuur aangenaam te houden. Ook kosten die hoger oplost naarmate de langer de pandemie voortduurt.

Mentaal

Naast dat thuiswerken kosten geeft in de vorm van geld, vergt het op mentaal vlak ook veel van je. Soms kan het voelen dat de muren op je af komen. Het is daarom belangrijk om geregeld een pauze te nemen en een buiten een kort blokje om doet. Niet na 21:00 natuurlijk, want dan moeten we allemaal netjes binnen zijn.

Thuiswerken-3
Credits: Brooke Cagle