Soms heb je van die momenten dat je jezelf wel eens mag verwennen. Er hoeft niet altijd een reden voor te zijn. Dit had ik afgelopen zondag. Ik had zin om iets te gaan bakken, maar wist in eerste instantie niet wat. Ik herinnerde me dat een vriendin mij laatst een recept had gegeven van een gezonde appeltaart. Wie houdt er nu niet van appeltaart?! Ik besloot deze dus te gaan maken, het was erg makkelijk. Het duurde 25 min voordat de appeltaart klaar was om de oven in te gaan en vervolgend nog 35 min om hem goud bruin te bakken. Een prima bezigheid dus voor een zondagmiddag. Het resultaat was zeer, zeer geslaagd. Vandaar dat ik dit recept ook graag met je wil delen.
Ingrediënten voor 1 taartje
- 300 gram volkoren speltmeel
- 250 ml amandelmelk
- 3 appels (ik heb Elstar gekozen)
- 2 eieren
- 3 dadels
- 1 eetlepel bakpoeder
- 3 theelepels kaneel
- 2 handjes rozijnen
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden van de appeltaart
Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Vervolgens pak je een grote kom waar je het speltmeel, bakpoeder, eieren, dadels, amandelmelk, 1 eetlepel honing en twee eetlepels olijfolie in doet. Met de keukenmachine meng je alles goed door elkaar tot het een smeuïg mengsel is. Snijd twee appels in kleine blokjes. Voeg de appels samen met de rozijnen, kaneel en 1 eetlepel honing toe aan het mengsel. Hussel alle ingrediënten nog eens goed door elkaar.
Het beslag is nu klaar en kan de springvorm in. Ik zou je aanraden om een springvorm te pakken van 22 cm. Zorg ervoor dat de bodem is voorzien van bakpapier en dat de zijkanten zijn ingevet. Anders plakt je heerlijke appeltaart dadelijk helemaal vast aan de springvorm en dat zou zonde zijn.
Als je dit gedaan hebt dan hoef je alleen nog maar het mengsel over te gieten in de springvorm en eerlijk te verdelen. Om het helemaal af te maken pak je de laatste appel die je in mooie schijfjes snijd. Deze leg je boven op de appeltaart. Nu is ie klaar om de oven in te gaan. Laat de oven op 200 graden staan en bak de appeltaart in 35 minuten mooi goudbruin.
Smakelijk en geniet vooral stukje voor je stukje. Een appeltaart waar je gerust nog een stukje van mag nemen:)