Veel telefoon voor weinig: de Samsung Galaxy A14

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Een telefoon met niet te veel poespas, maar wel met alle nuttige features? Dan is de Samsung Galaxy A14 misschien iets voor jou. De Samsung A14 is één van Samsungs nieuwe smartphones met de laatste moderne features en specificaties. Omdat de telefoon niet de allernieuwste en meest vernuftige is in de Galaxy A-serie, kun je hem voor een lekker bedrag scoren. Zo heb je de laatste technologie op zak, voor een aardig (maandelijks prijsje). Wij zetten de voordelen van de telefoon voor je op een rij.

De Samsung Galaxy A14

Wanneer we naar een nieuwe telefoon kijken, focussen we ons natuurlijk als eerste op het scherm. Want daar is het waar het allemaal moet gebeuren! De Samsung A14 heeft een groot 6,6-inch scherm met een hoge verversingssnelheid, dus altijd soepel beeld. Het besturingssysteem waar de telefoon op draait is de laatste versie van Android, namelijk Android 13. De nieuwe gebruikservaring draait onder andere om zuiniger batterijverbruik, iets wat wij natuurlijk alleen maar kunnen toejuichen. In de telefoon kun je 2 nano simkaarten kwijt, wat handig kan zijn als je op twee verschillende nummers bereikbaar wilt zijn (bijvoorbeeld zakelijk én privé). Ook is het handig wanneer je in een ver land gebruik wilt maken van een lokale simkaart. Zo hoef je jouw eigen simkaart niet steeds te wisselen.

Samsung Galaxy A14
Samsung Galaxy A14

Camera, Light, Action

Naast bellen en whatsappen, moet je met een telefoon tegenwoordig natuurlijk ook foto’s kunnen maken die je direct kunt plaatsen op jouw social media kanalen. Hoewel het scherm van deze Samsung A14 minder helder is dan de andere Samsung A modellen, en je dus minder scherpe foto’s kunt maken, zal dit voor de gemiddelde cameragebruiker niet veel uitmaken. De Galaxy A14 is namelijk alsnog uitgerust met 4 camera’s: een 50 MP hoofdcamera, een 2MP macro camera, een 2 MP dieptecamera en een 13 MP selfiecamera. Drie van de camera’s bevinden zich aan de achterkant van de telefoon, en de selfiecamera – hoe kan het ook anders – aan de voorkant. Alle camera’s presteren ook aardig bij minder licht; het maken van foto’s overdag en ’s avonds, binnen of buiten, kan met deze telefoon dan ook prima.

Look & feel

Een mobiele telefoon is voor velen niet alleen meer een gebruiksvoorwerp, maar ook een fashion item. De looks van deze telefoon kunnen dan ook niet achterblijven; de telefoon zou naast stijlvolle platform heels dan ook niet misstaan in een aflevering van Emily in Paris. Het slanke en minimalistische design is verkrijgbaar in de kleuren Black, Light Green, Silver en Dark Red. Natuurlijk zijn er voor deze telefoon ook genoeg hippe telefoonhoesjes en accessoires te vinden. Zo zijn telefoonhoesjes met kettingen en koorden razend populair. Van parels tot kralen, je kunt het zo gek niet bedenken.

Samengevat

Kortom, ben je op zoek naar een telefoon waarmee je alle standaard dingen kan die we tegenwoordig zo hard nodig hebben? Dan is de Samsung Galaxy A14 wellicht iets voor jou. Je kunt er namelijk – net als op de Samsung S-serie – prima op Whatsapppen, over het internet surfen of spelletjes zoals Wordfeud en Candy Crush spelen. Oh en vergeet bellen natuurlijk niet. Veel telefoon voor weinig: je koopt de Samsung Galaxy A14 namelijk al vanaf € 199.