Utrecht viert het leven met de Nacht van de wijn

Utrecht viert het leven met de Nacht van de wijn op zaterdag 16 oktober. Wat je kunt verwachten? Foodtrucks, muziek, entertainement en natuurlijk de geuren, kleuren en smaken van heel veel verschillende wijnen! Maak kennis met de smaken, geuren en kleuren van bekende druiven als chardonnay en pinot noir en inheemse druivenrassen zoals palomino fino, temjanica, plavac mali en nebbiolo. In de Nacht van de Wijn staat de druif vanzelfsprekend centraal. Bij maar liefst 40 verschillende wijnbarren laat je jouw smaakpapillen verrassen. Per bar kun je je focussen op één bepaald druivenras en maak je kennis met de diverse smaken en kwaliteiten van de druif. Ook vindt deze nacht de uitreiking plaats rondom de verkiezing van de populairste druif van Nederland. Welke druif zal de pinot noir uit 2019 opvolgen? Je kunt je stem uitbrengen op www.nachtvandewijn.nl.

Nacht van de wijn
De Nacht van de Wijn 2021
Utrecht viert het leven met de Nacht van de Wijn

Meer informatie

Voorafgaand aan het event (15:00- 24:00 uur) zijn er drie verschillende masterclasses van het beroemdste sherry huis Valdespino, Celeste Wines en Gorillas/Intense wines te volgen. Chef Alex Zeelenberg van het Utrechtse Restaurant verzorgt bij de workshops een smaakvol bijpassend lunchgerecht. Reserveer snel een ticket voor deze geweldige, ontspannen en leerzame avond. Voor meer informatie over dit event klik hier.

De “Nacht van de Wijn” vindt plaats op 16 oktober in de Central Studio’s in Utrecht en duurt van 15:00 uur tot 24:00 uur. We staan natuurlijk allemaal te springen om weer bij elkaar te komen maar wel middels de richtlijnen van de overheid omtrent Corona. Geen toegang onder 18 jaar.