Trendy zomerkapsels!

Het is weer volop zomer en natuurlijk genieten we daar weer enorm van. Terrasje pikken, dagje strand en natuurlijk lekker buiten sporten! Maar in de zomer zit ik ook altijd weer met een dilemma.. want: wat doe je met je lange haren als het 30 graden is?! Persoonlijk vind ik het niet fijn om mijn haren dan los te dragen. Dus daarom wilde ik een paar van mijn favoriete trendy zomerkapsels met jullie delen!

Wat heb je nodig?

Voordat je begint is het belangrijk om het juiste haarstylingproduct te gebruiken. Ik gebruik zelf meestal mousse, droogshampoo of een texturizing spray. Hierdoor wordt je haar wat stugger en krijg je nog meer dat zomerse effect alsof je net van het strand komt 🙂

1. Haarband rol: super snel en makkelijk!

Uitleg:
Je doet een haarbandje in je haar, en laat deze een beetje op je voorhoofd hangen. Dit geeft een leuk ‘gipsy’ effect en maakt het extra zomers voor een leuk festival bijvoorbeeld!
Vervolgens stop je vanaf de buitenkant de plukken in het haarbandje. Omdat ik lang haar heb is dit soms een beetje lastig, maar ik vind het niet erg als het een beetje nonchalant en losjes hangt. Uiteindelijk zitten al je haren in het haarbandje ‘verstopt’ en ben je klaar! Super snel en makkelijk 🙂

2. “Messy knot”

Uitleg:
Het ziet er heel ingewikkeld uit, maar ook dit kapsel is erg gemakkelijk. Je pakt je haar bij elkaar alsof je een gewone staart gaat maken. Let op: doe dit wel echt bovenop je hoofd, zodat de knot straks ook lekker hoog op je hoofd zit. Vervolgens haal je je haar door het elastiek maar vlak voordat het een staart wordt, draai je het terug en maak je er een knot van. Voor de zekerheid hier een link naar de DIY tutorial van Nikkie Plessen (daar heb ik het ook van geleerd ;)).

3. Schuine opvlecht

Uitleg:
Dit is een kapsel wat een beetje oefening vereist, maar als het eenmaal doorhebt is het ook binnen 5 minuten klaar. Je begint de vlecht door een pluk te pakken op je voorhoofd (je moet zelf even kijken hoe je scheiding valt). Deze pluk verdeel je dan weer in drie kleine plukjes en hiermee ga je vlechten. Normaal gesproken, bij een invlecht pak je steeds een nieuwe pluk en die leg je bovenop de vlecht, maar bij dit kapsel neem je steeds een plukje en die leg je onderop de vlecht, hierdoor krijg je uiteindelijk een leuk en speels resultaat!

Heel veel succes met oefenen en geniet van deze zomerse kapsels!