Trending: dress-over-jeans outfit

De lente trend van 2018: dress-over-jeans. Een outfit waarbij je een broek onder een jurk draagt. Klinkt misschien raar, maar als je de items op de juiste manier weet te combineren is deze trend echt top! Praktisch trouwens ook, want zo kun je in de lente al je zomerse jurken aan. Wij geven je 6 tips hoe je de dress-over-jeans trend moet dragen. Volg deze tips op en ga deze trend rocken!

1. Combineer alsof je een panty draagt

Maak het jezelf makkelijk en vervang de panty, die je normaal gesproken zou dragen, bij deze outfit voor een jeans. Dit is de eerste stap naar de dress-over-jeans outfit. De jeans of broek maakt je outfit stoerder! En je hebt meer keuze qua schoenen: een open pump of stoere sneakers zou je namelijk niet zo snel combineren met een panty.

2. Keep it Light

Wanneer je een jurk over een broek draagt wil je er niet opgeblazen uit zien. Om dit te voorkomen kun je het beste kiezen voor een ‘floaty’ jurk in een dunne stof, gecombineerd met een skinny jeans of broek en een pump met dunne hak.

3. Asymmetrisch

Een dress-over-jeans outfit werkt alleen wanneer je speelt met lengtes, stoffen en kleuren. Kies niet voor neutrale kleuren en een kaarsrechte jurk, maar ga voor asymmetrisch: een jurk in bonte kleur, jeans op enkellengte, korte laarsjes, oversized blazer. Speel met je laagjes!

4. Oversized

Een getailleerde jurk over een jeans gaat nooit werken. Kies dus voor een wijde of oversized jurk. Wil je toch een beetje taille laten zien? Kies dan voor een jurk die tot de taille aansluit maar vervolgens wijd uitloopt. Belangrijk is wel dat je voor een dunne, lichte stof kiest.

5. Draag je jurk open

Heb je een jurk met knoopjes? Laat de knoopjes dan gedeeltelijk open, vanaf je taille ongeveer. Zo geef je een speels, luchtig effect aan je outfit.

6. Make a statement!

Zorg dat de jurk de show steelt. Kies voor een bonte print, felle kleur of een unieke pasvorm. Bij dat laatste moet je denken aan asymmetrische uitsnede, open schouders of een wijde mouw. Zorg er wel voor dat de rest van de outfit rustig is. Een rechte jeans, eenvoudige schoenen en minimale accessoires.

Uiteraard krijg je van ons ook nog een Pinterest bord vol outfit inspiratie voor de dress-over-jeans trend!