Top 5 Lunch tentjes in Den Bosch!

Okay toegegeven….ik ben niet geheel onbevooroordeeld! Ik woon er tenslotte al mijn hele leven en de enige plek waar ik het ooit een tijdje voor heb ingeruild is Milaan. Maar toch hou ik nou eenmaal van ‘ons’ Den Bosch. Het is gewoon een mooie historische en gezellige stad. Maar de reden waarom ik er eigenlijk het meest van hou is vanwege haar fantastische aanbod van goede eet- en drinkgelegenheden! Ja ja….het leven is goed in het Brabantse land en wij houden in Den Bosch nou eenmaal van goed eten en drinken! Leve het Bourgondische leven! Reden dus om iedereen daarvan mee te laten genieten en daarom gaan we deze week onze top 5 (ik had er ook zomaar 21! kunnen geven, het was moeilijk kiezen ;-)) van lunch tentjes in Den Bosch met jullie delen. Want….tussen het shoppen door moet er natuurlijk ook gewoon goed en lekker gegeten worden!

Gusto

Zoals ik al zei….de Italiaanse in mij heeft de nummer 1 gekozen: Gusto (Kolperstraat). Gusto is zo’n typisch Italiaans tentje waar gezelligheidsmens Albert de scepter zwaait. Kwaliteitsproducten, rijk belegde (zoals het Italiaans hoort) vers gebakken panini, mooie wijntjes en top espresso’s. Hier waan ik me altijd weer even op mijn favoriete lunch stek in Milano. En het fijne is, je kunt alle broodjes ook meenemen, samen met de overheerlijke antipasti achter de toonbank! En ook verzorgen zij graag de hapjes op jouw feestje. Buon appetito! Ps. Persoonlijke favoriet: de Verona….op een olijfbroodje.

Eetbar Dit

Eetbar Dit (Snellestraat) is gewoon zo’n fijne hippe laid back eettent. Mooie ambiance (alles klopt gewoon tot en met het grote bioscoopbord aan toe), uitstekende wijn en een leuke verrassende kaart! Hier is over nagedacht (met een nodige dosis humor!) en daar houden wij van. De rauwe tonijn is hier ’to die for’en ook de broodjes zijn top. Ga er ook zeker een keer heen ná het shoppen. De avondkaart met shared-dining principe is ook echt de moeite waard! Ps. De menukaart (of beter, het boekje) is al een belevenis op zich 😉 tranen over je wangen gegarandeerd!

Pink Lemon

Voor een hippe high tea anno 2015 ben je bij Pink Lemon (Minderbroedersstraat) hélemaal aan het juiste adres. Met verse smoothies die namen dragen als Toffe Peer en verse bagels als Gekkiggeit. Binnen is het een bonte mix van bloemen, roze, kant en Mariabeeldjes, maar plof bij mooi weer zeker op 1 van de  steigerhouten loungesets op het gezellige pleintje neer. Ga voor de uitgebreide High tea Chique-de-friemel met alles erop en eraan (zoet en hartig) én een glaasje bubbels! Ps. ze geven ook super leuke workshops zoals Servies stapelen en een Ibiza tas maken! Leuk voor een feestje of vrijgezellendag!

Bar 35

‘Bier en burgers’ is anno 2015 echt niet alleen maar een mannending, gelukkig! Vandaar dat wij regelmatig een bezoekje brengen aan Bar 35 (Lepelstraat). In het NY Meatpacking district strakke interieur op hun Josper grill maken ze de lekkerste dingen. Probeer hier zeker de Pulled Pork! Dit is zoals hij hoort te zijn, nergens in Nederland heb ik hem nog zó lekker op. Moeite waard dus! ’s Middags hebben ze lekkere sandwiches, salades en een killer hot dog, ’s avonds de beste burgers in Town. Ps. Probeer zeker 1 van de 35!! speciaalbiertjes. Persoonlijke favoriet: een IJwit of Zatte van Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam.

Graven van Leuven

Voor de lekkerste tosti´s ga je zonder meer naar de Graven van Leuven (Wolvenhoek). Zij snappen dat een tosti meer is dan een simpel casino wit met een plak ham en kaas ertussen. Nee, gewoon mooie producten van lokale leveranciers, leuke combinaties (zoals een Croque Caramba met pittig gehakt) en lekker in de pan gebakken! Wij houden ervan! Ps. Vier je verjaardag of jubileum eens hier. Ze doen besloten feestjes en die zijn hier altijd erg gezellig!

Zoals ik al zei….ik had er nog wel 21 top tentjes bij kunnen zetten 😉 Dus wie weet doen we dat binnenkort wel gewoon! Eet smakelijk!