Tips om je woonkamer een make-over te geven

Er komt een moment dat je uitgekeken raakt op je woonkamer. Hoe blij je er misschien op het begin mee was, als je een lange tijd niets veranderd in je woonkamer gaat deze op den duur vervelen. Helemaal nu we massaal thuiswerken en veel thuis zijn an sich, merk je steeds sneller dingen op waar je niet helemaal tevreden over bent.

Kan jouw woonkamer wel een make-over gebuiken? Dan hebben wij wat handige tips om je huis tot een paleisje om te toveren.

Personal touch

Niets maakt jouw woonkamer unieker dan persoonlijke items. Niet alleen foto’s, maar ook speciale spullen zijn leuk voor in je huis. Denk aan een mooie spiegel of een leuk schilderij dat al jaren in de familie wordt doorgegeven. Generatie op generatie. Zo weet je in ieder geval zeker dat je interieur origineels is én er ook nog eens een goed verhaal achter zit. Schroom dan ook niet om dit te vertellen wanneer je iemand over de vloer hebt.

Pimp je muren

Heb je een saaie witte muur? Dan kun je deze gebruiken als moderne galerij. Hang de muur vol met verschillende lijsten en mooie posters. Je kunt deze makkelijk en snel bestellen via https://www.photowall.nl/. Hier vind je behang en canvasprints die je woonkamer een compleet nieuwe look geven.

Vrolijke kleurtjes

Gebruik minstens één vrolijk kleurtje in het kleurenpallet van je woonkamer. Roze of koraal zijn bijvoorbeeld helemaal hot op dit moment. Het fijne van een vrolijk kleurtje in je woonkamer is dat je automatisch happy wordt als jij de kamer binnenloopt.

Open haard

Als iets knus en gezellig is, is het een open haard. Wanneer je niet beschikt over een leuk exemplaar in je huis, dan kun je ook er ook voor kiezen om gewoon voor een neppe variant of schouw gaan. Je hoeft er niet per se hout in kunnen stoken, maar kan ook een mooi plekje worden om je prachtige spulletjes uit te stallen. Hang er een spiegel of een schilderij erboven en voilà, je kamer ademt in een klap gezelligheid.

Ruim goed op

Deze tip klinkt misschien een beetje alsof je schoonmoeder hem heeft bedacht, maar een uitgebreide poetsbeurt kan wonderen doen voor je woonkamer. Bedenk maar eens hoe anders een ruimte aanvoelt als je de ramen net gezeemd hebt! Ga dus op een saaie zondag eens helemaal los met een dweil en een stofdoek, en je zal zien dat je verschil ziet. Zelfs als je normaal al heel schoon bent.

Planten

Een paar mooie planten kan veel doen met de uitstraling van een woonkamer. Je kunt voor groot en tropisch gaan, maar ook voor kleiner varianten. Het is geen probleem als je geen groene vingers hebt, er zijn genoeg planten die niet zoveel verzorging nodig hebben. al het halve werk. Je kan voor grote tropische planten gaan, maar ook voor kleine varianten. No worries als je geen groene vingers hebt, er zijn genoeg planten die niet zoveel verzorging nodig hebben.

Lampen

Ja, je kan ervoor kiezen om al je lampen te vervangen door design-exemplaren. Maar die zijn vaak flink aan de prijs. Wat we eigenlijk bedoelen het soort lamp dat je al gebruikt. De meeste mensen kiezen voor standaard wit licht, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. De hele sfeer van je woonkamer verandert als je voor een warme oranje gloed kiest. Zeker de moeite waard om te proberen.

Decoratieve gordijnen

Als je een kleine woning hebt, is de kans groot dat je misschien liever geen decoratieve gordijnen wil ophangen. Zonde, want gordijnen zorgen er juist voor dat mensen meer omhoog gaan kijken, waardoor je huisje juist weer groter lijkt. Het is een beetje een gedoe om gordijnen op te hangen in je huis, maar het maakt je kamer groter en veel gezelliger.

Kleedjes en kussentjes

Een nieuwe bank is nogal een investering, waar je waarschijnlijk niet direct tijd en geld voor hebt. Maar je bank pimpen, dat hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Ga op zoek naar een paar hippe kussentjes in verschillende vormen. Voeg daar wat zachte, warme dekentjes aan toe, en je zithoek heeft een compleet andere uitstraling. Ben je creatief? Dan kan je voor een prikkie op de markt wat stofjes kopen, en daar je bestaande kussens opnieuw mee bekleden.

Je zult nu waarschijnlijk staan te popelen om aan de gang te gaan, dus stroop die mouwen dus maar op. We zeggen niet dat je al deze tips moet gebruiken, maar wanneer je jouw woonkamer beu bent, kunnen een aantal van deze tips uitkomst bieden. Het gaat de tijd en moeite gegarandeerd waard zijn!