Tips voor het creëren van jouw Urban Jungle

Groen in huis, we kunnen er geen genoeg van krijgen. De Urban Jungle past dan ook helemaal thuis in de woontrends van 2023. Het creëren van een jungle in huis kan een leuke en uitdagende taak zijn, want zie die planten maar eens in leven te houden. Met deze tips haal je heel wat groen in huis en komt jouw interieur tot leven.

Kies geschikte planten

Kies voor jouw Urban Jungle planten die goed gedijen in een vochtige en warme omgeving. Enkele voorbeelden van geschikte planten zijn varens, monsteras, calatheas en philodendrons, maar ook de bananenplant, strelitzia, pannenkoekenplant en sanseveria zien we veelvuldig in interieurs terug.

Creëer verschillende hoogtes

Om een jungle- en speels effect te creëren, plaats je de planten op verschillende hoogtes. Je kunt dit doen door planten op planken, tafels en hangende manden te plaatsen, en door te kiezen voor planten van verschillende hoogtes en formaten.

Zorg voor voldoende licht

Planten hebben voldoende licht nodig om te groeien. Plaats je planten in de buurt van een raam waar ze voldoende natuurlijk licht krijgen, maar vermijd direct zonlicht op de bladeren. Iedere plant vraagt natuurlijk om zijn eigen specifieke behandeling, dus raadpleeg vooral even het internet of een plantenapp om te zien wat de plant nodig heeft.

Zorg voor de juiste luchtvochtigheid

Jungleplanten gedijen goed in een vochtige omgeving. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid door een luchtbevochtiger te gebruiken of door een schotel met water onder je planten te plaatsen.

Voeg decoratieve elementen toe

Om het jungle-effect te versterken, kun je gebruik maken van decoratieve elementen zoals een hangmat, touwen, kleurrijke gordijnen en kussens. Zo bereik je het optimale effect en geef je jouw interieur een heerlijke weelderige natuurlijke uitstraling.

Onderhoud je planten

Planten in leven houden, we hadden het er al even over, is niet ieders sterkste punt. Toch is het goed verzorgen van je planten key voor een mooie Urban Jungle. Geef je planten voldoende water, af en toe wat voeding en snoei dode of beschadigde bladeren op tijd weg.