Tennis: waarom jij deze sport ook moet proberen!

Toen ik nog klein en jong was, zat ik jarenlang op zwemmen. Twee keer per week trainen en met enige regelmaat op zaterdag een wedstrijd. Dat deed ik samen met twee vriendinnen. Toen zij stuk voor stuk afhaakten, vond ik ’t ook niet meer zo leuk en besloot ik op voetbal te gaan. Dat heb ik ook een aantal jaar gedaan, met veel plezier. Maar toen de meisjesteams en de damesteams samen werden gevoegd, vond ik het niet zo leuk meer en ben ik gestopt.

Daarna heb ik jarenlang vrij weinig aan sport gedaan, maar wรฉl sport gekeken op televisie. En ik keek eigenlijk vrij vaak naar een sport die ik zelf nog nooit beoefend had en die eigenlijk ook nog nooit mijn interesse had gehad: tennis. Ik keek steeds meer van de toernooien, leerde de spelers steeds beter kennen en datzelfde gold ook over de spelregels. Maar ik had zelf nog nooit een racket in handen gehad. De wedstrijd die me van destijds het meeste bij staat is die tussen Svetlana Kuznetsova en Dinara Safina, in 2009 in Rome. Onderstaande video laat wat highlights zien van die wedstrijd.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4huaAJM5Kjo&w=560&h=315]

ABN Amro WTT in Rotterdam

Toen bleek dat binnenkort het ABN Amro WTT georganiseerd zou worden, in Ahoy. Omdat ik het tennis steeds intensiever volgde, dacht ik: dit is mijn kans om wat van die topspelers in levende lijve te zien. Dus kocht ik een kaartje voor de dinsdag en een kaartje voor de vrijdag en ging ik heerlijk tennis kijken in Ahoy. Daar stuitte ik op een aanbieding van tennisrackets voor maar vijftig euro per stuk. Ik kocht er twee: eentje voor mijn broertje en eentje voor mij, zodat we samen konden gaan spelen.

Lid van een vereniging

We begonnen op straat, waar we tussen de rioolputten een veldje uitzetten. We speelden meerdere keren per week en werden steeds beter. Een tijdje later zagen we in de krant staan dat ze nieuwe leden zochten bij een tennisvereniging bij ons in de buurt. Omdat mijn broertje niet kon, ging ik kijken of het wat was. Ik was direct enthousiast en spoorde mijn broertje aan om samen lid te worden. Dat deden we, en inmiddels zijn we vele jaren verder, hebben we honderden uren speelplezier ‘in de tas’ zitten en spelen we regelmatig toernooien of competitie.

In de tussentijd keek ik nog steeds veel naar tennis, waarbij de partij op Wimbledon tussen John Isner en Nicolas Mahut me altijd als een van de eerste te binnen schiet. De langste wedstrijd uit de geschiedenis, gespeeld over drie dagen en na vele, vele uren strijden ein-de-lijk beslist. Ik vond het genieten!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2W3bB7-adxM&w=560&h=315]

Inmiddels zitten we allebei in het bestuur en komen we regelmatig op de baan. En het mooie is: eind van deze maand gaan we samen naar Parijs waar Roland Garros (1 van de 4 Grand Slams) gespeeld gaat worden. We hopen er op dat we een aantal grote namen gaan zien!

Is tennis iets voor jou?

Of tennis ook voor jou zo leuk gaat zijn als het voor mij is, durf ik niet te zeggen. Maar ik zou zeggen: huur eens een baan af of ga eens mee met iemand die al lid is en ontdek het zelf! Het allerleukste is dat je jezelf steeds beter ziet worden en dat je steeds meer je eigen spel kunt ontwikkelen. Mocht het wat voor jou zijn, dan weet ik zeker dat je er vele uren speelplezier aan gaat beleven ๐Ÿ˜€