Tell the boyfriend: deze designer-items zijn een investering!

Het klinkt misschien een beetje alsof we je willen opzadelen met heel wat designer-items in je kast, maar niets is minder waar. Natuurlijk zijn wij echt niet degene die een knappe nieuwe tas verbieden of je die schoenen niet onder jouw elegante voetjes zouden willen zien, maar vrouw… we hebben er ook nog eens echt een goede reden voor!

Het schijnt namelijk zo te zijn dat verschillende designer-items een betere investering zijn dan wat dan ook. En zeg nou toch zelf, daar wordt zelfs je vriend warm van toch?

St. Louis van Goyard
Misschien is het niet een merk waarvan je meteen denkt ‘Hey, let’s go get ‘m!’ Maar er is dus altijd een groep trouwe fans op zoek naar een tas van St. Louis. Mocht je een tas kopen en vervolgens weer willen doorverkopen, dan schijnt dit pareltje je zo’n 1,3 x de aankoopwaarde te kunnen opleveren. Dat is best een lekker begin toch?

Birkin van Hermès
De Birkin blijft toch nog steeds een van de favoriete designer tassen van de dames over de hele wereld. Er zijn zelfs wachtlijsten van 6 jaar (!) voor deze tas. – HALLO – De waarde stijgt ieder jaar met ruim 14%, je hoort het goed, 14%! Dat is dus een betere investering dan goud. Boys – eat your heart out!

Louis Vuitton
Natuurlijk hoort Louis thuis in dit lijstje, maar dan vooral de print ‘Neverfull’ – die herkenbare met het LV-logo op de tassen in heel veel verschillende edities. Heb je een zeldzame editie die niet iedereen in de kast heeft liggen? Dan kan de waarde van de tas zelfs verdubbelen! Feest!

Boybag van Chanel
We weten echt wel dat bijna iedereen een rib moet verkopen om überhaupt een tasje van Chanel aan te kunnen schaffen, maar bij de Boybag van Chanel is dat ’t he-le-maal waard! Wist je trouwens dat Chanel zelf ook al drie keer per jaar hun prijzen verhoogd! (Hallo gekkies!) En good to know, de vintage exemplaren stijgen gewoon vriendelijk mee! Met deze tas kun je dus maar beter snel zijn met de aankoop.

Flapbag van Chanel
Oke, als we het hebben over de Boybag, moet de Flapbag natuurlijk helemaal de revue passeren. En jahoor, deze tas is een belachelijk goede investering, je kunt zelfs ruim 200% rendement verwachten bij het verkopen van deze tas. Maar goed als je deze eenmaal hebt, wil je ‘m dan wel weer kwijt? Dat is dan ook de vraag…

Photocredits: Brittany Xavier