Take Out voor Thuis: Tuna Melt Wrap

Tuna Melt

Eten jullie wel eens een Tuna Melt? Ik weet niet wat het is, maar normaal gesproken zou ik bij de combi van vis met kaas niet meteen gaan springen.. maar zo’n warm broodje tonijn met gesmolten kaas.. hmmm mega lekker! En soms heb je daar zin in.. maar zit je niet op het terras om er een te bestellen! Nou dit recept is echt iets wat je kunt maken als je dingen in je voorraadkast hebt liggen. Dus geloof mij, een pak tortilla wraps, blikjes tonijn en mayo wil je in de kast hebben liggen! Maak het af met lekkere kaas en tada!

 

Wrap it up!

Ik ben trouwens sowieso fan van wraps. Heerlijk als lunch, of om even snel te maken als avondeten. Warm of koud. Zo maakte ik al wraps met peppadew hummus en gegrilde groentes. Maar ook wraps met tzatziki en falafel, en wraps met tonijnsalade.

Deze wraps maakte ik met een zelfgemaakte knoflookmayonaise, maar je kunt ook ‘gewone’ mayonaise gebruiken. Je mengt de tonijn met de mayonaise en vervolgens smeer je de wrap in, wat geraspte kaas erover, dicht vouwen en in een tosti-ijzer. Kind kan de was doen!

INGREDIËNTEN VOOR 2 TUNA MELT WRAPS

  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 wraps
  • 1 flinke eetlepel (zelfgemaakte) mayonaise
  • Flinke hand geraspte kaas (kies voor cheddar voor een echte tuna melt, ik gebruikte Grana Padano)
  • Peper
  • Extra nodig: tosti-ijzer (of grillpan)

Voor de zelfgemaakte (knoflook) mayonaise

  • 75 ml zonnebloemolie
  • 75 ml olijfolie
  • 1 rauw ei
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 knoflookteentje
  • sap van 1/4 citroen
  • 2 el yoghurt (bijv. Griekse yoghurt)
  • snufje zout en peper

extra nodig:

  • staafmixer

BEREIDING:

Maak je je eigen mayonaise? Begin hier dan mee:

  • Kluts een rauw ei samen met de mosterd in een hoge (maat)beker. Giet de olijfolie en zonnebloemolie bij elkaar in een andere maatbeker en hak de knoflook fijn.
  • Zet nu de staafmixer in het ei mengsel en zet hem aan op de hoogste stand. Terwijl je de staafmixer laat draaien, giet je langzaam de gemengde olieën erbij, terwijl je met de staafmixer omhoog en omlaag blijft bewegen. Je zult merken dat de substantie steeds dikker wordt.
  • Zodra het de juiste dikte heeft bereikt voeg je de overige ingrediënten toe. Roer dit even door en ga er tot slot nog even kort met de staafmixer doorheen.
  • Proef! Te bitter? Voeg wat citroensap toe. Te flauw? Voeg wat peper en/of zout toe.

Maak vervolgens je tosti tonijn:

  • Zet de contact grill aan en meng de tonijn met de mayonaise.
  • Smeer de tonijn op een helft van de wrap van boven naar beneden. Laat ongeveer twee centimeter van de rand open.
  • Verdeel de kaas over de tonijn en pak de wrap vervolgens in. Vouw als eerste de buitenste, korte randen naar binnen en rol daarna de wrap op.
  • Leg je tuna melt wrap vervolgens in de grill/tosti-ijzer (of grillpan, met iets zwaars erop) en wacht to hij lekker knapperig en bruin is en tot de kaas is gesmolten.

 

 

En nu? Lekker chillen met die billen, morgen is er weer een dag!

Liefs, Sas

The Baking Bucketlist