Swirl’s brengt zwart ijs naar Nederland

Je hebt de foto’s van zwart softijs vast al verschillende keren voorbij zien komen… Weer een van de onbereikbare foodtrends die we regelmatig op Social Media zien. Want tja, de meeste van deze foodtrends gaan ons kikkerlandje nooit halen. Tot nu! Als het om zwart softijs gaat, brengt Swirl’s daar verandering in! Tenminste… op 5 april mogen we verwachten dat de 1 april grappen over zijn toch? 

Zwart eten is trending

Zwart eten is al een tijdje trending, al snap ik niet zo goed waarom. Het ziet er niet perse lekker uit, maar nieuwsgierig maakt het me wel. Naar de smaak vooral. Je zou denken dat het zwarte ijs ook een bijzondere smaak heeft, maar niets is minder waar. Swirl’s zwarte softijs ziet er misschien bijzonder uit, maar heeft gewoon de vertrouwde vanillesmaak.

’’De zwarte foodtrend is internationaal al een tijdje gaande. Denk aan de zwarte hamburger, zwarte macarons, maar ook zwarte pasta. We zijn trots dat wij als eerste zwart softijs in Nederland kunnen introduceren. We hebben waanzinnige voorbeelden uit de US en Azië gezien en verwachten dat mensen in Nederland voor dit ijs naar onze Swirl’s winkels zullen rennen.’’, aldus Tjerk van der Linden van Swirl’s Ice Cream.

Swirles zwart softijs

#Swirlsgoesblack

Het softijs krijgt een zwarte kleur door de toevoeging van een plantaardig zwart koolstof poeder, gemaakt van kokosnootschil. Swirl’s verzekert ons dat dit poeder is 100% veilig. Het zwarte poeder geeft geen smaak af, waardoor het ijs gewoon de heerlijke, bekende vanillesmaak behoudt.

Het zwarte ijsje is vanaf morgen (6 april) voor een gelimiteerde periode exclusief verkrijgbaar bij Swirl’s Ice Cream. Nieuwsgierig? Check de Swirl’s website voor de dichtstbijzijnde verkooppunten.