Swan Market: dé lifestyle markt van Nederland en België!

Het is Tweede Paasdag en ik lig in de bank op mijn laptop een aflevering uit het derde seizoen van Pretty Little Liars te kijken. In de zak van mijn spijkerbroek voel ik dat mijn telefoon trilt. Ik graai ‘m uit m’n zak en lees: Heb jij al plannen voor vandaag? Heb je zin om naar de Swan Market te gaan? De wat? Ik Google het even en de Swan Market blijkt dus een lifestyle markt te zijn, die vandaag in Rotterdam is. Er volgt nog een berichtje: Het is inclusief lekker eten. Oké, eten. Geef me vijf minuten en dan ben ik fatsoenlijk aangekleed en klaar voor vertrek richting Rotterdam!

Wat is de Swan Market?

Volgens de website van de Swan Market is deze markt een lifestyle markt met een divers creatief aanbod. De steden waar de Swan Market plaats vindt zijn zowel in Nederland en België (check hier snel de agenda). Je vindt er onder andere handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kunst en interieur items. Naast dat je hier dus prima kunt winkelen, is er ook nog voldoende te eten en drinken. Lopend over de markt valt de enorme variëteit aan bezoekers direct op. Er lopen gezinnen met kinderen, maar ook groepjes vrienden en vriendinnen van alle leeftijden. Super gezellig!

En wat is er dan te koop?

Zoals ik hier boven al kort benoemde, vind je op de Swan Market van alles en nog wat. Zo at ik een heerlijk broodje pulled pork, iets waar ik op Culy.nl al vaak over had gelezen en altijd al wilde proeven. Ik kan je vertellen: het was heerlijk. Ik moet bekennen dat er na het broodje pulled pork ook nog een half kaneelbroodje, een halve cheesecake brownie en een halve punt carrot cake naar binnen zijn gegaan. Alles zonder spijt: het smaakte namelijk uitstekend!

Naast het eten ging mijn oog vooral uit naar de kraampjes met stationary en interieur items. Onder andere Twenty Somethin, Carlijn Q, House of Madu en Daily Inspirations trokken mijn aandacht. De kaartjes van Woordkunsten en Studio Nica vond ik heel erg gaaf, net als de woonaccessoires van Bruut Wonen en By Kim Shop. Grote kans dat ik over één of meer van bovenstaande partijen binnenkort nog een wat uitgebreidere post plaats hier op Ladify!