Susan Dechering, de psycholoog met paranormale gaven

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een toffe creatieve duizendpoot zijn, supermama zijn of een eigen verhaal hebben: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende verhalen die alles te maken hebben met dromen najagen en het leven vieren, maar hoe doen ze dat? En wat is hun levensmotto? Wij dronken een bak koffie met ze en duiken in hun verhaal..

Susan Dechering (38) werkt als psycholoog en medium voor ambitieuze hsp’ers vanuit haar eigen praktijk in Amsterdam. Naast haar werk en passie voor het mediumschap, neemt ze regelmatig de kwasten in de hand en schudt ze de dag van zich af tijdens een dans- of steples. Wij spraken haar over haar bijzondere vakgebied, dat ons niet alleen nieuwsgierig maakt, maar ook steeds meer aandacht krijgt.

 

Susan Dechering, waar kunnen mensen jou van kennen?

 

Je kan mij kennen als de Amsterdamse psycholoog met een mediumschap-gave die hoog sensitieve mensen helpt om lichter te leven. Wat mij kenmerkt is de combinatie van enerzijds westerse wetenschappelijke psychologische methoden en anderzijds een benadering vanuit oosterse wijsheden en energetisch werk. Ik werk daarom niet als de reguliere psychologen met enkel individuele behandelingen, maar help ook door middel van cursussen, familieopstellingen en groepstrainingen. Misschien heb je ooit een training bij mij gevolgd, een opstellingsmiddag bijgewoond, of heb je dit op social media (@susan_dechering) voorbij zien komen? Binnenkort zal ik gaan podcasten en ook een inkijkje geven in mijn magische wereld als psycholoog en medium. In deze podcast ‘De magie van psychologie en mediumschap’ geef ik uitleg, advies en concrete tips over hoe mediumschap en energiewerk je kan helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Op die manier kan je mij nog beter leren kennen!

 

Susan Dechering
Susan Dechering

 

Waar sta je op dit moment in je leven?

 

Op dit moment sta ik aan het begin van een nieuw hoofdstuk. Zo zie ik dat echt. Een aantal jaren geleden groeide het verlangen om op een grotere schaal meer mensen te kunnen helpen met mijn kennis en kunde vanuit het mediumschap. Ik heb flink achter de schermen gewerkt om mijn praktijk Liefdeswijs anders in te richten en sinds dit jaar draagt mijn praktijk mijn eigen naam: Susan Dechering. Ik ben gestopt met het aanbieden van relatietherapie en focus me vooral op hoog sensitieve professionals en ondernemers die ik help om meer innerlijke rust te vinden en hun intuïtie beter te volgen. Verder woon ik samen met mijn vriend in Amsterdam, ben ik lid van JCI (een wereldwijd netwerk voor jonge ondernemende mensen die actief bijdragen aan de maatschappij) en geniet ik ervan om te blijven groeien als medium.

 

Ik geloof dat wanneer je je intuïtie volgt er mooie en wonderlijke gebeurtenissen kunnen ontstaan.

 

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

 

Mijn droom is om de magie van dit leven voluit te ervaren en dit te delen met anderen! Vanuit het mediumschap is er (letterlijk) een nieuwe wereld voor mij geopend en hier valt veel in te ontdekken. Ik heb zelf ervaren dat je er niet alleen voor staat, maar dat er iets ‘groters’ is waar je op kan vertrouwen. Ik noem het de spirituele wereld, waar er o.a. gidsen zijn die je in het leven kunnen helpen in het bereiken van je doelen en de weg vrij maken naar je verlangen.

 

Ik besef goed dat dit misschien wat ‘ver van je bed-show’ is, maar laat ik het zo zeggen: ik geloof dat wanneer je je intuïtie volgt er mooie en wonderlijke gebeurtenissen kunnen ontstaan. Ik ben ervan overtuigd dat je dan bijvoorbeeld meer inspiratie, synchroniciteit en geluk ervaart. Als we beter begrijpen wat we voelen, kunnen we hiermee werken. Neem bijvoorbeeld de ‘wet van aantrekking’ (’the law of attraction’), een steeds bekender fenomeen waarbij mensen ontdekken wat de kracht van positief denken en voelen is. Én waardoor je je dromen kan manifesteren. Het is ontzettend leuk om je bewuster te worden van energieën, te begrijpen wat je (aan)voelt en samen met de spirituele wereld te co-creëren!

 

Concreet gezien wil ik mij op zakelijk vlak – met mijn praktijk Susan Dechering – verder ontwikkelen in mijn mediumschap en ambieer ik een rol als energie & mediumschap docente, misschien wel met een volledige Academie in het mediumschap, én wil ik meer groepsdemonstraties geven als medium. Op persoonlijk vlak hoop ik over niet al te lange tijd aan een gezin te beginnen en een passende gezinswoning te kopen!

 

Susan Dechering
Susan Dechering

 

Wat is de mooiste, pijnlijkste, grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

 

Bij deze vraag moet ik meteen aan twee specifieke situaties denken. De ene is de tijd dat ik samen met mijn voormalige businesspartner het bedrijf Miss Psychology oprichtte. Ik vertrouwde te veel op haar en kwam daardoor bedrogen uit. Stoppen met de BV was niet makkelijk, het werd een heuse vechtscheiding met advocaten en dat soort toestanden. Het heeft mij veel grijze haren gekost om zakelijk uit elkaar te gaan. De andere situatie was van romantische aard. Een partner waar ik mijzelf bij wegcijferde tot het echt niet meer kon. Wat een cliché…

 

Ik denk dat de gemeenschappelijke deler in deze verhalen is dat ik niet naar mijn intuïtie en niet naar de spirituele wereld luisterde, maar naar mijn angst. Vanuit angst om het bedrijf alleen te runnen en zelf besluiten te nemen, luisterde ik te veel naar mijn businesspartner. Zo ook in mijn romantische relatie, waarin het makkelijker was om voor hem te zorgen dan voor mezelf. Mijn verlatingsangst was te groot. Gelukkig heb ik in beide situaties veel signalen en steun gehad van de spirituele wereld om voor mezelf te kiezen. Door mijn vertrouwen hierin te vergroten, heb ik mijn angsten kunnen overwinnen.

 

Je kunt op een hele nuchtere manier spiritueel zijn; je hoeft echt geen veertjes op je hoofd te hebben en stenen in je water.

 

Welk taboe zou jij graag doorbreken?

 

Als je dingen hoort, voelt en ziet die niet zichtbaar zijn, dan krijg je snel de stempel dat je een beetje ‘koek-koek’ bent. Spiritualiteit heeft naar mijn idee nog een slecht imago. Je wordt snel in het hokje; gek, hippie of Jomanda gezet. Het helpt natuurlijk niet dat er veel kwakzalverij bestaat in die wereld. Ik zou graag het beeld wat we hebben van spiritualiteit en mediumschap willen verbeteren en de ‘fluff’ eruit halen. Je kunt op een hele nuchtere manier spiritueel zijn; je hoeft echt geen veertjes op je hoofd te hebben en stenen in je water. Einstein zei het al: “alles is energie”. Je hiervan bewust worden is juist heel slim en verstandig.

 

Daarnaast zou ik graag het beeld van hoogsensitiviteit willen veranderen. Het heeft vaak een negatieve connotatie, waarbij het bijna betekent dat je nergens tegen kan, en zwakker zou zijn dan anderen. Dit terwijl het juist een kracht is, mits je weet hoe je met deze kracht kunt omgaan. Als je veel voelt, kun je immers als geen ander voluit leven en genieten van alles wat er is. Wat heeft het leven voor zin als je niets voelt? Dan ben je net een wandelende zombie…

 

Susan Dechering
Susan Dechering

 

Wat is je levensmotto?

 

Mijn levensmotto? “Probeer goed te voelen, in plaats van je goed te voelen”. Momenteel zijn we zo gefixeerd met geluk en wordt er gedacht dat alles maakbaar is. De zelfhulpboeken staan er vol mee. Maar als geluk maakbaar is, dan impliceert het al snel dat ongeluk je eigen schuld is. Hierdoor is er bijna geen ruimte meer om een dipje te hebben, je slecht te voelen en negatieve emoties te ervaren, terwijl die heel normaal zijn. Het leven gaat niet over rozen. ‘Shit happens’, en dan heb je soms gewoon pech. Er kan een taboe komen op ‘je rot voelen’ en het gevaar is dat je daardoor negatieve gevoelens gaat verdringen waardoor ze opstapelen en je ongelukkig blijft. Emoties moeten eruit en dat doe je door ze te doorvoelen. Dan doven ze vanzelf uit en kom je weer op status quo uit: je gelukkig voelen.

 

Susan Dechering
Susan Dechering

 

Welk advies zou je je jongere ik geven?

 

“Vertrouw op de timing van je leven”. We leven in een maatschappij waarin we steeds sneller en meer willen. Oh, en natuurlijk ook dat willen wat de buurman heeft. Het risico is dat je hierdoor meegaat in de ratrace, waar je niet gelukkig van wordt. Mijn leven is heel anders gelopen dan het gebaande pad. Dat begon al door op te groeien in Sri Lanka, een kriskras-carrièrepad en nu door op latere leeftijd aan kinderen te beginnen. Het was best een uitdaging om mijzelf niet te vergelijken met anderen en niet aan mijzelf te gaan twijfelen. Ik geloof dat alles met een reden gebeurt, en dat je mag vertrouwen dat er een hoger plan voor je is. Als je er midden in zit zie je dat vaak niet, maar achteraf wordt pas zichtbaar waarom dingen lopen zoals ze lopen.