Supertof: 21 x houten kratjes in je interieur!

Ik ben er gek op: houten kratjes. Nu ik bezig ben met de inrichting van mijn eigen huis, zoek ik overal naar inspiratie. Er is genoeg leuks te vinden, waaronder dus de houten kratjes. Ik zocht naar leuke voorbeelden en inspiratie en ben heel wat moois tegen gekomen. Dat wilde ik jullie uiteraard niet onthouden, daarom onderstaand 21 foto’s van hoe je houten kratjes in je interieur kunt verwerken!

Als werkplek vind ik de kratten echt te gek! Je kunt er eigenlijk vrij eenvoudig een bureau van bouwen. Zowel links als rechts stapel je twee kratten op en daar bovenop komt het werkblad te liggen. Leuk om ook nog één of twee houten kratjes als opbergruimte op het bureau zelf te zetten. De meest rechtse foto: ook leuk om de houten kratjes in de badkamer op te hangen en daar de handdoeken en wc-rollen in te leggen 😀

Een houten krat kan ook prima dienst doen als bijzettafeltje naast de bank. Leuk om een vaas met bloemen op te zetten, maar je kunt hier natuurlijk ook prima je kop thee op kwijt of het boek dat je momenteel aan het lezen bent. Wat ook mogelijk is, is om een hele wand van kratten te maken waarin je alles kwijt kunt. Zelf heb ik behoorlijk wat boeken van onder andere Karin Slaughter en Camilla Läckberg. Die wil ik straks mooi bij elkaar zetten. Een krat per schrijfster zou bij mij prima gaan 😉

Een voorbeeld van houten kratjes dat ik erg leuk vind, is om ‘m als fruitmand te gebruiken. Het houten krat is hier niet meer helemaal intact zoals bij de andere voorbeelden, maar dat vind ik juist ook wel leuk. Wat ook leuk is, is dat er veel verschillende houten kratjes zijn. Je hebt kratten met dunne planken en kratten met wat grovere planken. Zo zie je bij het kratje met tijdschriften er in dat ‘ie vrij robuust – en daardoor stoer – is. Gaaf hè?! 😀

Als je een houten kratje als bijzettafeltje gebruikt, dan kun je er ook prima wieltjes onder bevestigen. Handig als je ’t tafeltje regelmatig wilt verzetten! Voor mezelf heb ik in ieder geval voldoende inspiratie opgedaan. Nou maar eens kijken waar de definitieve keuze op gaat vallen 😉