Super stoere plantjes van Dïst

Ik ben gek op groen in huis!! Eerder schreef ik er al over, over cactussen om precies te zijn. Die stekelige schatjes schitteren er al een aantal in mijn interieur (waaronder een knalroze bol variant, #gaaf!). Hoog op t lijstje staat nog steeds een levensgrote die ik gewoon aan kan kijken, je weet wel….zo’n 5-arm die in elke woestijn wel duizenden staan! Je kan naar mijn mening nou eenmaal niet genoeg groene longen in je huis hebben staan. Het geeft sfeer, is een leuke afwisseling op al het andere prul en is nog eens gezond ook. We like!

En een hele leuke afwisseling op al deze planten en bloemen, zijn de stoere mini plantjes van Dïst!

Bijzonder, uniek en retro

Allemaal kleine plantjes die vaak doen denken aan mini varens of palmpjes. Jean Paul van Empel uit Sint Michielsgestel kweekt ze allemaal zelf. En hergebruikt materialen om de leukste ‘vaasjes’ ervoor te maken. Het zijn namelijk niet echt vazen, maar hij weet als geen ander het stoere industriële te combineren met planten. Zogenoemde airplants (voor de Latijnen onder ons: Tillandsia genoemd) die soms aan een ijzeren koord hangen die op een boomstam is vastgemaakt. Of wat dacht je van een mini kruip plantje in een oude lampfitting?! Een grote bol lamp op een mooi stuk hout?! Of een mini plantje in een ketting?! Ja…..stuk voor stuk zijn ze uniek, bijzonder en super gaaf! En het fijne van alles; ook de mensen zonder groene vingers kunnen ze ‘heel’ houden. Ze zijn namelijk heel vriendelijk in onderhoud. 1 x per 2 weken even met de plantenspuit erop en klaar. Wel zo fijn toch?!

Waar?

Je hebt al een bijzondere airplant van Dïst vanaf € 5,99 en je kan ze hier in Den Bosch scoren bij Webshops Only in de Vughterstraat. Voor een verkooppunt van Dïst bij jou in de buurt, check je hun site.

Zie hieronder mijn Dïst creatie. Links is bijna een jaar geleden, rechts vorige week. Niet slecht he?! Hihi