Sunday brunch: nieuwe hotspot aan het Amsterdamse IJ

Hip & hot: er gaat geen zondag meer voorbij waarop yuppen zoals jij en ik niet massaal de terrassen bestormen voor een Sunday brunch. THE BUTCHER Social Club aan het IJ in Amsterdam is zo’n hotspot voor een zondagse brunch. Het restaurant trapt deze zomer af met hun versie van de zondagse breakfast/ lunch combi: de Social Brunch. Tijdens de laatste zomerse zondagen van de maand staat het terras van de high-end burgerbar in het teken van een social gathering. Van een DJ tot lekkere cocktails en van eggs benedict tot uitzicht op het levendige IJ. Wij ontvingen een uitnodiging om deze kersverse hotspot te komen ontdekken. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen!

Sunday brunch: nieuwe hotspot aan het Amsterdamse IJ

THE BUTCHER Club

Het is THE BUTCHER die de nachthaviken en vroege vogels van de hoofdstad samenbrengt in de gloednieuwe THE BUTCHER Social Club aan het Amsterdamse IJ. In een grootstedelijke atmosfeer komen feestbeesten, toeristen en creatievelingen samen aan de voet van de A’DAM toren om te genieten van muziek, cocktails, fijne gerechten en het leggen van sociale contacten. Op vrijdag en zaterdag zelfs het klokje rond! Vijf avonden per week vind je er een dj achter de draaitafel en dagelijks smul je er van de lekkerste hamburgers en cocktails. THE BUTCHER deelt de voordeur met het Sir Adam hotel, wat maakt dat allerlei nationaliteiten zich hier op deze fijne plek verzamelen.

Sunday brunch: nieuwe hotspot aan het Amsterdamse IJ

Sunday brunch: nieuwe hotspot aan het Amsterdamse IJ

Sunday brunch means social lunch

Bij binnenkomst in de lobby van Sir Adam Hotel sla je rechtsaf om THE BUTCHER Social Club binnen te wandelen. Boven onze hoofden dansen grote neon ballonnen op de beat van de muziek in de lucht. De trommelvliezen krijgen wat te verduren door de decibellen die met harde stoten binnenkomen, de bas van de muziek rommelt in de maag. Gauw naar buiten, het terras op, waar we elkaar weer kunnen verstaan en de gesprekken van onze terrasgenoten zorgen voor een fijn geroezemoes. De gele stoeltjes en houten picknicktafels bedienen ons van een gezellige sfeer. We bestellen een cocktail en bespreken onze dieetwensen met de bediening. Het water loopt ons al in de mond bij het zien van de gerechten die op de tafels naast ons verschijnen.

Sunday brunch: nieuwe hotspot aan het Amsterdamse IJ

Op het menu

De bediening verloopt ietwat traag en het duurt dan ook even voordat ons drankje op tafel staat. Hond Ollie wordt echter snel bediend met een bakje water die hij maar al te gretig opslobbert in dit warme weer. Een vriendelijke lach en een reeks aan gerechten die onze tafel vervolgens siert maakt dat we het wachten al snel vergeten zijn! Tijdens de maandelijkse ‘social brunch’ serveert THE BUTCHER Social Club een de lekkerste brunchgerechten waaronder eieren, pancakes en salades. Perfect om de kater van het feestje op zaterdag mee te bestrijden! Bij het zien van de eggs benedict loopt het water je geheid in de mond en ook de mini-burgers die op tafel verschijnen verdienen een goede score. Het eten is goed, net al de cocktails die in samenwerking met Grey Goose Vodka zijn samengesteld.

Sunday brunch: nieuwe hotspot aan het Amsterdamse IJ

Samengevat is deze plek zeker een must-visit als je van eggs benedict houdt en Amsterdam eens vanaf ‘de andere kant’ wilt bekijken. Strijk neer op de gele stoelen, nip van een Mimosa en dare to socialize in THE BUTCHER Social Club.

www.the-butcher.com

Adres

Overhoeksplein 1
1013 KS Amsterdam
Noord-Holland