Summer of Love: een zomer vol seks en liefde

Summer of love: het wordt een zomer vol seks en liefde als we menig nieuwsbron mogen geloven. Na ruim jaar aan banden te zijn gelegd door de crisis, genieten we deze zomer van meer vrijheid en is het dus tijd om de liefde weer volop te vieren. Hoewel 56% van de vrijgezelle studenten aangeeft in corona tijd niet stil te hebben gezeten, voorzien wij nog meer dates en ontluikende liefdes. Wat denk jij, wordt het een zomer vol drank, drugs en vrije liefde?

Liefde in coronatijd

Uit onderzoek van datingapp Breeze in samenwerking met Studeersnel, blijkt dat 56 procent van de vrijgezelle studenten in coronatijd op date is geweest. Nog eens 46% geeft aan tijdens deze pandemie nog vaker op date te zijn gegaan dan in de jaren hiervoor. Zou dit komen door de eenzaamheid die veel jongeren gevoeld hebben in deze gekke periode?

Alhoewel het eerste contact vaak gelegd wordt via een datingsite of -app, heeft corona studenten er in ieder geval niet van weerhouden op zoek te gaan naar de liefde. En als wij zo om ons heen kijken, hebben de niet-studenten ook niet stil gezeten.. Iedereen was toch op de een of andere manier op zoek naar sociaal contact.

Summer of love

Sexy summer

Wordt het – nu vrijwel alles weer kan en mag – dan een zomer vol liefde en seks? Volgens de ondervraagde studenten zal dat laatste wel meevallen. De behoefte ligt met name bij sociaal contact, niet per se bij liefde en seks. Millenial psychologe, Iris van der Steen: “Tijdens de pandemie hebben veel mensen gemerkt hoe belangrijk sociale contacten voor hen zijn. Wanneer je als mens door tijden van crisis gaat, wordt vaak duidelijk wat echt belangrijk voor je is. Ondanks dat veel jongeren wel weer zin hebben in de gezelligheid van feestjes en festivals, merk je dat ook bij hen de nadruk meer is komen te liggen op betekenisvolle relaties. Daarnaast heeft het gebrek aan activiteiten ervoor gezorgd dat studenten minder keuzestress en FOMO ervaren, wat ook voor een bepaalde rust heeft gezorgd. Je merkt dat dit zorgt voor een zekere behoudendheid in het opnieuw opzoeken van die drukte. Grote kans dat de Summer of Love dan ook wat braver zal verlopen dan verwacht.” 

Volgens Iris wordt het dan ook niet zo’n spannende zomer zoals in de jaren ’60. En misschien is dat maar beter ook. De crisis heeft de waarde van betekenisvolle relaties onderstreept en het wordt tijd dat we daar eens wat meer van gaan genieten!