Sucky: Ons nieuwe huisdier

Sinds kort hebben we een nieuw huisdier. Sucky heet ze. Al heel lang wilden we een Sucky. Na de komst van onze hond 2 jaar geleden, werd het verlangen naar Sucky alleen maar groter. Sucky doet namelijk precies wat haar naam al doet vermoeden: Zuigen.

Robotstofzuiger

Inderdaad, Sucky is een robotstofzuiger! Stofzuigen is echt niet mijn favoriete huishoudelijke taak. Zeker niet sinds we een hond hebben en eigenlijk iedere dag (of 2 keer per dag als ze in de rui is) zouden moeten stofzuigen. Omdat we allebei werken en ook nog hobby’s hebben, stofzuigden we echter niet iedere dag. Met als gevolgd dat er wel eens vlokken haren door de kamer dwarrelden. Of het zand kraakte heerlijk onder je voeten. Het was dus tijd voor de aanschaf van een robotstofzuiger.

Welke koop je dan?

Toen we eenmaal besloten hadden dat we er een gingen kopen, begon een onderzoek naar een goede robotstofzuiger. Er zijn veel soorten en merken robotstofzuigers. Je hebt stofzuigers die alleen borsteltjes aan de voorkant hebben, maar er zijn er ook die ook borsteltjes aan de zijkant hebben. De meeste robotstofzuigers kun je ook instellen, zodat ze bijvoorbeeld ’s nachts vanzelf begint met stofzuigen. Wat voor ons erg belangrijk was, was dat hij geschikt is voor hondenhaar. Maar wat misschien wel het belangrijkst is, is dat hij niet willekeurig door het huis heen rolt, maar een route uitstippelt en je huis systematisch afwerkt. Er zijn zelf ‘slimme’ robotstofzuigers die onthouden hoe je huis eruit ziet. Hieronder zie je een filmpje van een slimme stofzuiger en en een domme, lompe stofzuiger.

Neato XV Signature Pro

Wij kochten de Neato XV Signature Pro en zo werd Sucky geboren. Met een laser brengt Sucky de kamer nauwkeurig in kaart. Dankzij de D-vorm kan ze in alle hoekjes. Sucky is dankzij de borstel en de filter geschikt voor opzuigen van dierenharen. Vanwege het prijsverschil hebben we niet gekozen voor een robotstofzuiger met borstels aan de zijkant. Hierdoor blijft er langs de randjes soms wat liggen. Sucky was niet goedkoop, €300. Maar ik kan niet meer zonder haar! Als ik nu mijn hond ga uitlaten, laat ik Sucky ook uit haar hok. Als ik terugkom, is de vloer weer keurig schoon en zit Sucky weer in haar hok. Gelukkig maar, want onze hond moet nog even wennen aan ons nieuwe huisdier!