Style guide: het leren jack

Een leren jack, eigenlijk zou je er één in je kast moeten hebben om jouw basisgarderobe compleet te hebben. Een stoer item dat direct een stempel drukt op jouw outfit. Onze tip: investeer in een echt leren exemplaar en vermijd de plastic items die goedkoper zijn. Een goede leren jas, gaat je levenlang mee en is nooit uit de mode. Zo style je hem.

Type leren jack

Leren jacks komen natuurlijk in allerlei kleuren, fittings en maten. Welk jack moet je dan hebben zul je je wellicht afvragen? Dat hangt natuurlijk van jouw kleding stijl af en hoe je hem het liefste draagt. Een oversized exemplaar geeft een stoere nonchalant effect, terwijl een strak uitgesneden versie van het leren jack stoer én sexy tegelijk kan zijn. Bedenk je vooral welke kleur je het meeste gaat dragen als basis en kies voor een tijdloos exemplaar zonder te veel tierelantijntjes. Zo heb je er extra lang plezier van!

Style guide: het leren jack
Kort van Maje
Style guide: het leren jack
Nauw aansluitend van Vespucci by VSP
Style guide: het leren jack
Oversized van Marc ‘O Polo

Zo draag je het leren jack

De casual look

Omdat het leren jack zo’n basic item is, kun je hem makkelijk met iedere soort outfit combineren. Ga voor een casual look door het jack op een spijkerbroek te dragen met een eenvoudig t-shirt of trui er boven. Stap in een paar sneakers of op stoere laarzen en je outfit is compleet.

Via Pinterest
Via Pinterest

De sexy look

Voor een meer sexy look combineer je het leren jack met een sexy jurk, een kort rokje of een strakke broek met cropped top. Draag er hakken bij of hoge laarzen en maak je look af met een grote zonnebril, en grote oorringen. Wedden dat ze naar je omkijken?

Via Pinterest
Via Pinterest

De romantische look

Voor een meer romantische look kies je voor een mooie maxi-dress of kort bloemen- of kantenjurkje dat je ‘afmaakt’ met jouw leren jas. Draag leuke instappers, sandaaltjes of gympjes erbij en vergeet geen aandacht te besteden aan je sieraden.

Via Pinterest
©STOCKHOLM-STREETSTYLE.COM via Pinterest

Meer fashion tips

Vind je het heerlijk om inspiratie op te doen voor een nieuwe outfit? Heb je vragen over hoe je dat bepaalde kledingitem het beste kan dragen? Klik hier voor meer stylingtips op Ladify.nl.