Strong Viking Water Edition

” Onze geschiedenis gaat terug naar de tijd van de Vikingen. Het volk van de Vikingen kun je het best omschrijven als Tough, Adventurous, Strong and Brothers. Deze legendarische eigenschappen heb je nodig voor onze obstacle runs. Een obstacle run, mud run, stormbaan, hindernisloop of obstakelloop is een event waarbij hardlopen gecombineerd wordt met het nemen van obstakels. Strong Viking Obstacle Run heeft als missie om deelnemers fysiek en mentaal sterker te maken. Oorah! ” 

Zaterdag 11 jun was het zover! Strong Viking Water Edition in Wijchen.
In maart besloten we om hieraan mee te doen en vervolgens kon de training en voorbereiding beginnen.
Er zijn verschillende afstanden tijdens deze obstacle run: 7 km (Lighting), 13 km (Warrior) en 19 km (Beast). We kozen voor de middenweg, de 13 km Warrior.

Voorbereiding

De beste voorbereiding op een obstacle run doe je door een vorm van Bootcamp te volgen. Deze sport komt het dichtste in de buurt van een obstacle run. Ik heb mezelf voorbereid door hard te lopen en te trainen in de sportschool. Vooral het trainen van de armspieren was voor mij belangrijk want normaal gesproken ligt de nadruk tijdens het sporten voor mij meer op benen en buik :).

It’s all about teamwork!

Met gezonde spanning en enthousiasme stonden we met z’n zessen aan de start van ons avontuur. Na een flinke warming-up waren we helemaal klaar om te beginnen aan onze mud challenge! Door de MC werden we helemaal in de sfeer van de Vikings meegenomen. Via de speakers klonken de geloften die we af moesten leggen:

– Strong Viking is not a race but a challange
– Vikings never quit
– Vikings concor their fears
– We leave no Viking behind
– Vikings will drink their beer in Walhalla

Obstakels

We moesten dus 13 km afleggen, en tussendoor obstakels overwinnen in een echt Viking Thema. Een aantal obstakels waren: Monkey bar (als een aapje slingerend aan een horizontale ladder), Storm the Castle (omhoog rennen op een half-pipe, vervolgens door een van de andere vikings omhoog gesleurd worden en proberen niet naar beneden te glijden), Ropeclimb XL (touwklimmen en op een bel slaan bovenin), Fjord Drop (een 10 meter hoge glijbaan, die aan het einde omhoog krult waardoor je gelanceerd word om daarna in het water terecht te komen). The Iceman: een bak met héél koud water waar je onder een schot door moet zwemmen: freezing!!), Flying Ragnar (een soort trapeze act, waarbij je springend jezelf moet vast grijpen, vervolgens slingeren en jezelf weer los laten zodat je in het water terecht komt).
Daarnaast zijn er ook leuke kleine onderdelen zoals balanceren op een boomstam terwijl je met schild en hamer probeert een andere Viking van de boomstam af te slaan. Wie het eerste valt moest 10 burpees (omhoog springen met je armen gestrekt de lucht, daarna in de plank positie op de grond en dit herhalen).

Finish!

Na 3,5 uur ploeteren bereikten we dan eindelijk de finish! Wat een gaaf gevoel geeft dat, om bovenop die toren te staan, met z’n vieren, hand in hand en armen omhoog: Oorah!!!
Als herinnering kregen we een Warrior torque (polsbandje) en een Strong Viking shirt. Persoonlijk vind ik dit leuker dan een medaille omdat je dit shirt ook echt kan gebruiken en natuurlijk vol trots aan iedereen kan laten zien dat je de een finisher bent van de Strong Viking run 🙂 De dagen na de run hebben we nog na kunnen genieten door de constante spierpijn, blauwe plekken en schaafwonden maar het is het allemaal waard geweest. Volgend jaar weer een nieuwe obstacle run!