Strandjutten tijdens World Clean-up Day met Garnier

Afgelopen weekend was het World Clean-up Day en dankzij het initiatief van Garnier konden wij hier onder begeleiding van Juttersgeluk tijdens de Garnier Beach Clean-up ook een bijdrage aan leveren. En laten we ook de begeleiding van alle trouwe viervoeters niet vergeten! Honden mochten namelijk ook mee, wel zo gezellig. 

Garnier Beach Clean-Up

Waar het in de ochtend met bakken uit de lucht kwam, klaarde het weer even op toen wij het Bloemendaalse strand opgingen voor de clean-up. Laten we het goede karma noemen. Gewapend met een emmer voor het afval en een tas voor al het materiaal van grondstoffen kon het schoonmaak-feest beginnen. Het afval wordt hierbij gescheiden in recyclebare grondstoffen en afval, omdat Juttersgeluk van de grondstoffen weer toffe nieuwe items kan maken. Zo gebruiken zij stukjes vissersnet, plastic flesjes etc voor het maken van allerlei circulaire items zoals zeepbakjes, armbandjes, springtouwen of een lamp. 

Dat Garnier zich inzet voor een schonere en duurzame wereld is wel duidelijk. Ze willen de weg vrij maken voor duurzame schoonheid die voor iedereen toegankelijk is. Dit doen ze met een duurzaamheidsbelofte bestaande uit vijf stappen: verantwoorde inkoop, meer eco-designed formules, meer gerecyclede & recyclebare verpakkingen, meer duurzame energie en daarnaast is Garnier goedgekeurd door Cruelty Free International.

Naast deze mooie beloften doneerde Garnier afgelopen vrijdag namens alle aanwezigen een bedrag aan zowel Juttersgeluk, als aan stichting Houndation! Dit samen met weer een wat schoner strand, blije hondenkoppies en lekker uitwaaien… Wij konden geen beter begin van het weekend van World Clean-up Day bedenken!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Garnier.