Sportscholen weer open: tips voor het opbouwen van jouw conditie

We mogen weer binnen sporten en wat moet dat een opluchting zijn voor velen! Hoewel de bootcampklasjes in het park gouden tijden kenden en ook personal trainers niet waren aan te slepen in de lockdown, hebben velen van ons het sporten op een lager pitje gezet de afgelopen maanden. Tijd om weer aan de slag te gaan en die conditie op te bouwen! En dit doe je niet in slechts รฉรฉn dag.. Onze tips voor het opbouwen van jouw conditie.

Sportscholen weer open

Bepaal jouw doelen

Wat wil je precies bereiken? Wil je enkel jouw conditie opbouwen of wil je misschien ook jouw spiermassa vergroten? Wil je jouw lenigheid weer testen of gewoon even uitrazen? Stel jezelf de vraag waarom je weer naar de sportschool wilt gaan en wat je ermee wilt bereiken. Een goed plan, is al het halve werk! ๐Ÿ˜‰

Kies een sport die je leuk vindt

Bodypump, yoga, high intensity training of krachttraining met behulp van fitnessapparatuur. Waar word jij blij van? Sporten is leuk en hoe leuker je de sport vindt die je beoefent, hoe langer je het gaat volhouden.

Draag een goede outfit

Een nieuwe sport-outfit doet wonderen! Zorg dat je goed zittende sportschoenen hebt, een degelijke sportbeha en fijne kleding waarin je je soepel kunt bewegen. Zo gaat het sporten makkelijker en maak je grotere vorderingen. En natuurlijk geeft het je een extra boost om beter je best te doen!

Take it easy

Nu de sportscholen weer open gaan, zal er een run ontstaan op de 30 plekjes die ieder tijdslot beschikbaar zijn. Iedereen weer wil volle bak aan de slag, want de zomer komt er natuurlijk weer aan! Desalniettemin is het belangrijk niet te hard van stapel te lopen en je lichaam (weer) te laten wennen aan het nieuwe ritme. Door rustig te starten en langzaam op te bouwen, groeit je conditie sneller dan je denkt en voorkom je blessures.

Laat je adviseren & motiveren

Het hebben van een sportmaatje zorgt ervoor dat je minder snel afhaakt. Bovendien kun je elkaar tijdens de training motiveren om het beste uit je training te halen. Laat je verder adviseren door een trainer in de gym. In vrijwel elke sportschool worden er persoonlijke programma’s aangeboden om jouw doelen te bereiken.

De sportscholen zijn weer open, dus workout! It’s no rocket science!