Snelle courgettesoep met rucola

Geen zin of tijd om uit gebreid te koken, maar wil je wel een gezond maaltje op tafel zetten? Dan is daar voor jouw courgettesoep. Dit keer maakte ik een courgettesoep met rucola (mijn favoriet), maar je kunt de rucola ook vervangen voor diverse andere (groene) groente, zoals erwtjes of broccoli. Rucola geeft de soep een nootachtige, romige smaak. Extra room is dus niet perse nodig. Maar wel lekker. 

Ingrediënten:

  • 3 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 60 gram rucola + 1 handje rucola ter garnering
  • 2 el olijfolie (ik gebruikte olijfolie met chili flakes, om de soep pittiger te maken)

Zet een pan op het vuur en voeg twee eetlepels olijfolie toe. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in de pan met olijfolie. Snijd de 3 courgettes in blokjes. Hoe kleiner, hoe sneller de courgettes gaar zijn en dus ook je soep klaar is. Tipje voor als je echt haast hebt!

Wanneer de ui lichtbruin kleurt voeg je de blokjes courgette toe. Bak de courgette even kort mee en vul vervolgens de pan met (kokend) water zodat de courgette blokjes net onder water staan. Voeg de bouillon blokjes toe en laat 10 min zachtjes koken.

Check na 10 min of de courgette blokjes zacht zijn door er in te prikken met een vork. Zijn ze zacht? Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg tijdens het pureren de rucola toe. Doe dit geleidelijk aan, door steeds een handje toe te voegen.

Done! De courgettesoep is klaar. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Omdat ik olijfolie met chili flakes heb gebruikt voeg ik alleen nog een snufje zout toe.

Tip! Voor extra smaak maak je de courgettesoep af met een scheutje room en een paar stukjes gerookte makreel ter garnering. Maar zonder is de soep ook al heerlijk kan ik je vertellen.