Sneakers van appelleer, ja ze bestaan echt!

Wist je dat de mode-industrie verantwoordelijk is voor zo’n 20 procent van het wereldwijde waterafval en maar liefst 10 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot? Dat moet anders, moeten Komrads-eigenaren Mark Vandevelde en Greet Goegebuer hebben gedacht. Het Belgische duo bedacht een sneaker gemaakt van appels. Appels?! Ja je hoort het goed, appels.

Appelleer

De unisex modellen van het van origine Belgische merk zijn volledig gemaakt van appelleer en behoren daarom tot de meest duurzame sneakers ooit. Appelleer, wat is dat zul je je wellicht afvragen? Appelleer wordt gemaakt van appelafval (55%) en kunsthars (40%). Slechts 5% van de schoen is gemaakt van de noodzakelijke stof PU, een plastic derivaat. Zonder deze stof heb je geen schoen, want het houdt de schoen stevig en zorgt ervoor dat hij langer meegaat. De zool is gemaakt van gerecycled rubber en de voering en veters bestaan uit gerecycleerd katoen en plastic flessen.

sneakers van appelleer
sneakers van appelleer
sneakers van appelleer

Beter voor de natuur

Deze sneakers zijn dus absoluut een goed alternatief voor de bekende merken wanneer jij opzoek bent naar een nieuwe sneaker. Niet alleen zien ze er piekfijn uit, je draagt jouw steentje ook nog eens bij aan het verduurzamen van de modeindustrie. De heren van Komrads zorgen met hun sneakers voor een enorme waterbesparing en 62% minder CO2 uitstoot ten opzichte van de productie van een reguliere leren sneaker. Daarnaast bespaart het merk met hun sneakers van appelleer veel onnodige kilometers per jaar. Appels zijn er immers genoeg, dichtbij huis! Omdat Komrads het belangrijk vindt dat consumenten weten waar hun producten vandaan komen, kunnen zij voordat zij de schoenen aan hun garderobe toevoegen bekijken welke route de schoenen hebben afgelegd op weg naar de kledingkast. Dit kun je doen via de onafhankelijke partij BCOME.

sneakers van appelleer

De prijzen voor de nieuwe collectie unisex sneakers liggen tussen de €140 voor het lage model en €155 voor het hoge model. Tot 15 november scoor je ze met een pre-order korting. Maten gaan van 36 tot 46. Alle Komrads-sneakers zijn vegan en PETA-approved.