Smokey eyes: stap voor stap

Smokey eyes, een prachtige look voor een feestje. Maar wat is de truc voor een mooie smokey eye? Hoe zorg je ervoor dat je er niet als een panda uit komt te zien, maar juist die look van de filmsterren kopieert? Wij zetten de handelingen stap voor stap voor je op een rijtje. Veel plezier!

Stap 1 : oogschaduw primer

Een goede basis is het halve werk. Breng om te beginnen met een kwastje wat oogschaduwprimer aan op je ooglid. Met een primer zorg je ervoor dat oneffenheden worden glad gestreken en ook dat de make-up die je er later bovenop aanbrengt beter hecht. Zo geniet je extra lang van jouw make-up look.

Stap 2: setting powder

Breng onder je oog een setting powder aan. Deze poeder zorgt ervoor dat je oogschaduw die op je wang valt tijdens het ‘smoken’ makkelijk is weg te vegen en dus geen strepen achterlaat. Niets zo irritant als je weer aan de slag moet met make-up remover!

Stap 3: oogpotlood

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om een smokey eye te creëren, maar wij werken graag met oogpotlood, omdat je deze zo lekker kunt blenden! Teken met een zwart oogpotlood (of een andere kleur, afhankelijk van jouw kleur ogen en jouw gewenste look) een lijn langs je bovenste wimperlijn. Zorg dat de lijn aan de buitenkant dikker is dan aan de binnenkant van je oog. Doe hetzelfde langs de onderste wimperrand. Maak in je buitense ooghoek voorzichtig een ‘wing’ naar boven en trek vanaf het bovenste puntje de lijn door naar jouw arcadeboog.

Stap 4: Smoken

Blend met een kwastje voorzichtig het opgebrachte oogpotlood in kleine streken. Zorg ervoor dat de streken van je kwastje naar beneden gaan en je zoveel mogelijk op je ooglid blendt. Je wilt immers niet het resultaat van een panda bereiken. Smoke zowel de oogpotloodlijn bij je onderste wimperrand, als die bij je bovenste wimperrand. Uitgeblend en twee gelijke smokey eyes gecreëerd? Kies dan een shimmer die je op het midden van je ooglid aanbrengt om extra accent te geven. Na het opbrengen van de oogschaduw kun je de settingpowder met een kwast verwijderen.

Stap 5: Mascara

De finishing touch is natuurlijk een flinke laag mascara voor op je wimpers. Gebruik een wimperkruller voor de extra touch of kies zelfs voor een paar plakwimpers.

Stap 6: setting spray

Met een setting spray zorg je ervoor dat de make-up goed blijft zitten. Zo geniet je extra lang van jouw weergaloze smokey Christmas look!