Skinny Six, kokkerellen was nog nooit zo leuk

Kokkerellen is een van de dingen die ik graag in mijn vrije tijd doe. Ik ben een echte zoetekauw, die de laatste tijd zo veel mogelijk gezond probeert te snoepen. Nee, ik ben niet ineens into super foods. Voor die trend loop ik niet warm. Ik zoek liever de balans tussen lekker en gezond eten.

Chickslovefood | Het Skinny Six kookboek

Het skinny six kookboek stond al een tijdje op mijn wishlist. Waarom? Omdat deze meiden echt super lekkere recepten hebben, deels gezond zijn en makkelijk te bereiden. In dit kookboek staan ruim 70 recepten. Van ontbijt, lunch, diner tot aan lekkere tussendoortjes. Voor alle recepten in dit kookboek heb je maar zes producten nodig. Ideaal. 

Recepten
Gezonder en minder dan zes ingrediënten, dat is iets om erg enthousiast over te worden. Vaak is dit namelijk een best lastige combinatie. Er komen vaak gekke en duren ingrediënten bij kijken. Maar niet in het Skinny Six kookboek. Ook als je wil beginnen met gezonder koken zijn deze recepten echt ideaal. Je hebt weinig nodig en je kan (bijna) alles gewoon in de supermarkt kopen.

Vormgeving
Vooral de foto’s in een kookboek vind ik erg belangrijk. Voor mij is dit echt bepalend of ik een gerecht bijvoorbeeld wel of niet ga maken. Als het er op de foto lekker uit ziet, dan ben ik al snel om. Het boek van Chickslovefood zorgt er voor dat je gelijk zin hebt om in de keuken aan de slag te gaan. Alles ziet er veel te lekker uit.

Recept: skinny six quiche

Er stond een verlaat sinter-kerst avondje voor de boeg met mijn vriendinnen. Volgens de traditie zouden we allemaal iets lekkers maken, zodat we ’s avonds allerlei lekkers op tafel hadden staan. Quiche valt altijd in de smaak. Kwam dat even goed uit, want ik had net een lekker recept gezien in mijn nieuwe Skinny Six kookboek. En ik moet je toegeven…. hij was verrukkelijk!!

Ingrediënten voor 1 quiche of 18 mini quiches

 • 10 plakken deeg voor hartige taart
 • 6 eieren
 • 125 ml melk
 • Courgette (1/2)
 • Paprika
 • Aubergine (1/2)
 • Geraspte kaas
 • Peper
 • Zout
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • Olijfolie

Hoe maak je deze quiche?

Deze quiche maak je erg gemakkelijk en snel. In 15 minuten is hij klaar om de oven in te gaan. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vervolgens kun je de springvorm of muffinvormpjes invetten. Nu is het tijd om alle groenten in kleine stukjes te snijden. Bak deze in 7 minuten gaar in een koekenpan.
Ondertussen dat de groente op het vuur staan kunnen de 6 eieren geklopt worden in een kom. Voeg, terwijl je aan het kloppen bent, de melk en Italiaanse groenten toe.
Hussel de groenten door het ei-mengels. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het mengels verdelen over je springvorm of muffin vormpjes.

Bak de quiche in 25-30 min gaar op 200 graden.