Yes! Het is December en over 2 dagen is het heerlijke avondje dan eindelijk daar. Wat ook betekend dat de kruidnoten weer uit de schappen verdwijnen. Sla daarom snel je slag en maak nog op de valreep Sint’s Cheesecake! Voor je het weet moet je weer een jaar wachten.
Sint’s Cheesecake is een cheesecake met koekkruiden en een kruidnoten bodem. Een snel en vooral heel makkelijk recept. Lees hieronder hoe je deze cheesecake maakt.
Ingrediënten:
Bodem
- 225 gram kruidnoten
- 75 gram roomboter
Vulling
- 400 gram monchou
- 1 theelepel speculaas- & koekkruiden
- 2 eieren
- 100 gram bruine basterdsuiker
Keukengerei
- foodprocessor (of deegroller en plastic zak)
- springvorm
- mixer
Begin met de bodem. Maal de kruidnoten fijn in een foodprocessor. Heb je die niet in huis? Doe de kruidnoten dan in een stevige, plastic zak en sluit de zak goed. Gebruik vervolgens een deegroller om de kruidnoten klein te hakken. Zet een pannetje met de roomboter op laag vuur. Haal, zodra de roomboter gesmolten is, het pannetje van het vuur. Meng de kruidnotenkruimels door de gesmolten boter.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vul de bodem met het kruidnotenmengsel. Druk de bodem goed aan met de bolling van een lepel. Zet de springvorm vervolgens in de koelkast, zodat de bodem kan uitharden.
Tijd voor de vulling! Mix alle ingrediënten voor de vulling in een kom tot een egaal beslag. Dit zijn dus de eieren, monchou, basterdsuiker en speculaaskruiden. Haal de springvorm uit de koelkast en schenk de vulling op de bodem. Zet de cheesecake in de oven voor 40 minuten, op 180 graden.
Laat de cheesecake goed afkoelen (zeker 1 uur) en zet deze vervolgens in de koelkast, om nog verder af te koelen. Je kunt Sint’s Cheesecake makkelijk een avond van te voren maken.
Enjoy!