Simpel maar overheerlijk aioli recept

Koken….Either You love or hate it! En je kunt het….of niet! Ik persoonlijk hou ervan! En ik schijn het ook aardig (lees waanzinnig ;-)) te kunnen! Tenminste, dat denk ik! Maar als vrienden met enige regelmaat (lees: sommige standaard 1x per week!) vragen of je alsje alsje alsjeblieft 1 van je ‘signature dishes’ wil maken, is dat toch wel een bevestiging dat je het niet onverdienstelijk doet! Toch?!

Recepten

Ook komt standaard de vraag naar de recepten ervan! Ze weten ook dat het soms vragen naar de bekende weg is, want ik ben er op de een of andere manier niet altijd happig op geweest om ‘mijn’ klassiekers te delen….. Soms, heel soms deelde ik er wel eens eentje! Mijn ‘befaamde’ aioli bijvoorbeeld! Jaren heb ik m ‘voor mezelf’ gehouden, maar waarom eigenlijk?! Het is zoooo simpel en je wilt je vrienden niet aan de voorgefrabiceerde rommel uit de supermarkt zetten!

Dé ingrediënten

Het geheim zit ‘m in de mayonaise! Die kun je natuurlijk heel makkelijk zelf maken, maar koop heel simpel de Olijvonaise van de Remia of olijfmayo van Calvé! Knoflookje raspen (raspen ja, liefst op zo’n Zuid Europees bordje! Dan blijft de smaak t lekkerst), wat gemalen zeezout en 4-seizoenen peper! Alle drie naar gelang smaak, e voilà…… aioli!!
aioli