Sexy time: zo introduceer je iets nieuws in bed

Of je nu al tijden in een lange relatie zit, of jouw partner nog maar net (seksueel) ontdekt, er is altijd een goede reden om iets nieuws tussen de lakens te probereren. Maar hoe pak je dit precies aan? Hoe introduceer je iets nieuws zoals een seksspeeltje in bed? Zomaar jouw Tarzan uit de bedlade trekken of een butt plug voor hem, is niet per se de leukste verrassing voor je bedpartner. Wij geven je tips over hoe je dit het beste aanpakt.

Doe een kinktest en lees je in

Wanneer je iets nieuws wilt uitproberen is het belangrijk dat je je goed voorbereid. Als je nog niet precies weet wat je wilt uitproberen, doe dan bijvoorbeeld een online kinktest en ga op zoek naar toevoegingen in bed die bij jouw ‘kinks’ passen. Wanneer je al een idee hebt, is het belangrijk dat je je inleest op dat wat je wilt uitproberen. Gaat het om een specifiek speeltje? Kijk dan online wat er allemaal mogelijk is, hoe je het kunt toepassen en hoe je hiermee moet beginnen. Denk ook na over hoe je wilt beginnen en hoe ver je in het begin denkt te willen gaan. Dit kun je later natuurlijk altijd bijstellen, maar door hier een eerste idee bij te hebben, is het makkelijker om erover te beginnen bij je partner.

Met de billen bloot

Nu je jouw vooronderzoek gedaan hebt, is het tijd om met jouw (bed)partner over jullie sexy time in gesprek te gaan. Ben je onzeker over zijn of haar reactie, dan is het ‘heetst van de strijd’, niet het juiste moment. Kies liever voor een rustiger intiem moment samen. Leg uit dat je graag iets nieuws zou willen proberen en introduceer jouw idee bij je partner. Ga hierbij niet direct in op details, en gun je partner de tijd om hierover na te denken. Niet heel onwaarschijnlijk zal jouw partner ook vragen hebben, vragen die tijdens jouw vooronderzoek voor jou al beantwoord zijn. Het doel van dit gesprek moet zijn om jouw partner nieuwsgierig te maken, niet om hem of haar te overtuigen. Is je partner niet in voor jouw idee? Vraag dan wat hij of zij wel voor zou openstaan.

Samen op strooptocht

Wanneer je samen met je partner alles hebt besproken en samen hebben besloten om iets nieuws uit te proberen, begint het leukste onderdeel. Jullie gezamenlijke zoektocht! Zo kun je samen zowel online als offline een sexshop bezoeken en kijken wat er allemaal wordt aangeboden. Neem de tijd om hiernaar te kijken, de mogelijkheden te bespreken en voorkeuren uit te spreken. Maak daarna samen een keuze en bestel jullie gewenste speeltje(s). Let bij het bestellen ook goed op dat jullie alle onderdelen en benodigdheden voor jullie avontuur bestellen. Het is bijvoorbeeld handig om direct ook bijpassend glijmiddel, batterijen of accessoires te bestellen. Zo voorkom je teleurstellingen bij het unboxen!

Ontdek & geniet!

Zijn alle benodigdheden voor jullie nieuwe avontuur in huis, dan is het tijd om te gaan ontdekken en genieten. Geduld en communicatie blijven hierbij key. Want alleen als je goed naar elkaar durft te luisteren en zelf durft aan te geven wat iets voor jou doet, allen dan kunnen jullie samen optimaal genieten van alle nieuwe sensaties tijdens jullie sexy time en een waar hoogtepunt bereiken.