Sexy luisterverhalen: ondernemer Eva de Visser wil met Rouze taboes doorbreken

POWERVROUWEN, een serie van en over inspirerende vrouwen. Of ze nu een eigen onderneming hebben, een creatieve duizendpoot zijn, supermama of een mooi verhaal willen vertellen: van deze vrouwen wil je meer weten. Inspirerende portretten waarin dromen najagen en het leven vieren centraal staat. Hoe deze powervrouwen dat doen? En wat hun levensmotto is? Wij gingen in gesprek en doken samen in hun verhaal.

Het is weer bijna tijd voor hét business event van het jaar voor vrouwelijke professionals: The Self-Made Summit 2024! Tijdens de 5e editie van dit succesvolle evenement komen weer honderden vrouwelijke professionals samen om zich te ontwikkelen in hun loopbaan, te netwerken en hun bedrijf te laten groeien. Met maar liefst 5 podia, bijna 60 sprekers en ruim 750 bezoekers is dit the place to be voor elke ambitieuze en ondernemende vrouw. Voorafgaand aan het evenement maakten wij alvast kennis met een aantal van de inspirerende sprekers die dag, waaronder Eva Visser, oprichtster van Rouze.

Powervrouw met ballen

Na een carrière in de uitgeverij-wereld pitchte Eva de Visser (40) haar gewaagde businessplan voor ROUZE bij Dragon’s Den [2021]. En met succes. Ze sleepte met haar platform voor erotische luisterverhalen een mooie investering binnen [van Powervrouw en ondernemer Shawn Harris]. Vol passie runt Eva haar bedrijf, schreef haar eerste boek ‘Turned On’, en zet zich in voor meer openheid rondom vrouwelijke sexualiteit. Onlangs werd ze voor de derde keer moeder en woont met haar gezin in Amsterdam. Hoe zij alle ballen in de lucht houdt én de tijd vindt om al haar toekomstdromen na te jagen? Daarover willen we alles weten!

Eva de Visser - Rouze.me
Eva de Visser - Rouze

Waar kunnen mensen je van kennen?

Mensen zouden me kunnen kennen van mijn bedrijf Rouze. We maken sexy verhalen voor vrouwen en organiseren workshops om nog meer in contact te komen met je seksuele zelf. En sinds kort staat er ook een heus boek op mijn naam: ‘Turned on’. In het boek heb ik een selectie gemaakt van onze beste, meest spannende en originele verhalen, en experts geïnterviewd over hoe je als vrouw nog beter in contact kunt komen met je seksualiteit (en hoe niet).

Waar sta je op dit moment in het leven?

Ik ben afgelopen jaar bevallen van onze derde dochter, wat natuurlijk een groot cadeau was. We hebben nu een huis vol vrouwen (en 1 man haha) en dat is een rijk gevoel. Met Rouze was het soms even schakelen tussen aan de ene kant weer lekker aan de bak willen qua werk, maar aan de andere kant ook thuis willen zijn bij mijn kindjes. Ik heb het idee dat ik daarin inmiddels een goede vorm heb gevonden. Je hebt natuurlijk altijd het gevoel dat je tekortschiet (aan allebei de kanten) maar ik heb geaccepteerd dat ik dat altijd zo zal blijven voelen. Ik probeer het zo goed mogelijk te doen allemaal, met volledige aandacht voor mijn gezin als ik thuis ben, en volledige aandacht voor mijn werk als ik daar ben. Maar goed, zoals ik al zei: echt 100% lukken zal dat nooit.

Wat zijn jouw dromen op persoonlijk en zakelijk vlak?

Op persoonlijk vlak heb ik vooral de droom om avonturen te beleven met mijn gezin in de natuur. Het lijkt me heel leuk om als onze jongste iets groter is weer met een kamper door Europa te trekken en mooie dingen te beleven.

Op zakelijk gebied hoop ik dat we als vrouwvriendelijk platform op het gebied van seksualiteit nog meer mensen bereiken zodat ze in een veilige, positieve en mooie omgeving hun ‘sexual journey’ kunnen vervolgen.

Wat is de mooiste/ pijnlijkste/ grootste les die je tot nu toe in het leven hebt geleerd?

Afgelopen twee jaar is er veel gebeurd in mijn leven: mijn vader is overleden, we kregen een (zeer welkome) verrassingsbaby, ik vond een nieuwe investeerder voor mijn bedrijf, uit onverwachtse hoek. Van deze dingen heb ik geleerd: hoe graag we ook controle willen houden over de dingen die we doen, echt lukken gaat dat niet. Proberen om de (waan van) controle los te laten, dat is wat ik heb geleerd. Want je kan nog zo graag iets willen en er ook heel hard voor werken, een groot deel heeft te maken met geluk of ongeluk.

Welk taboe zou je willen doorbreken?

Ik vind het heel belangrijk dat er vooral een aantal taboes rondom seks worden doorbroken. Bijvoorbeeld hoe je eruit moet zien als vrouw om ‘sexy’ gevonden te worden… dat kan heel belemmerend zijn in hoe je seks ervaart. Als je steeds bezig bent met je uiterlijk – ben ik wel strak genoeg, wel kaal genoeg, wel dun of dik genoeg? – houdt dat je weg van hoe het vóelt. Een ander taboe dat ik graag doorbroken zie, is de verheerlijking van seks met penetratie: het is echt niet gek dat we daar als vrouwen niet altijd van kunnen genieten. Het vrouwelijk genot komt veel meer vanuit de clitoris. Nou goed, ik kan nog wel een tijdje doorgaan, maar de rest staat in het boek!

Wat is je levensmotto?

Bij twijfel: doen!

Welk advies zou je je jongere ik geven?

Besteed niet zoveel aandacht aan je uiterlijk. Dat is zooo zonde van je tijd. Ga de dingen ervaren zonder steeds onzeker te zijn of je er wel leuk genoeg uitziet (maar eerlijk: ik kan dit advies nog steeds weleens gebruiken).

Benieuwd naar de luisterverhalen, workshops, coachsessies, én het nieuwe boek van Rouze? Je leest er alles over op www.rouze.me.

Eva de Visser - Rouze

THE SELF-MADE SUMMIT 2024

Dit jaar vindt The Self-Made Summit plaats op donderdag 23 mei bij Circa in Amsterdam. Wil jij er nog bij zijn? Surf dan snel naar de website en scoor één van de laatste tickets.

Benieuwd naar meer? Lees ook het interview met de founder van The Self-Made Summit, Emilie Sobels of Samantha Wolfson, founder van & the Table en spreker op de summit van 2024.