Say yes to the dress: dit zijn de bruidsjurken trends van 2024-2025

OMG je gaat trouwen! Gefeliciteerd met dit voorgenomen huwelijk. Tijd om jezelf in de bruidswereld onder te dompelen en natuurlijk ook tijd om op zoek te gaan naar die perfecte trouwjurk! Wordt het een prinsessen jurk of een kanten japon? Dit zijn de bruidsjurken trends van 2024-2025.

De Barcelona Bridal Fashion Week is net achter de rug en de inspiratie vloog ons om de oren. Benieuwd uit welke nieuwe trend bruidsmode jij binnenkort kan kiezen? Wij zetten de mooiste trends voor je op een rij.

A little Sparkle

Een glittertje maakt elke outfit feestelijk, en dat geldt dan ook zeker voor een bruidsjurk. Van stoffen met glitters tot pailletten en pareldecoratie. More is more kun je van deze trend gerust zeggen, dus ook met jouw accessoires mag je uitpakken! Een glittertasje, een haarstuk met parels of een sluier met een sparkle. In deze trend ben jij sowieso het stralende middelpunt.

Capes en watteaus

Voor wie eens wat anders wilt dan een sluier is de cape of watteau een perfect alternatief. Een absolute trend in de bruidsmode van 2025. De watteau is een sleep die vanaf je schouders aan de jurk vastzit en als een cape naar beneden valt voor een Griekse godinnen vibe. Daar waar je een cape om je nek bindt. Het leuke aan deze trend is dat je je look snel kunt transformeren door hem aan- en uit te trekken.

Zichtbaar korset

Dat lingerie al enige tijd zichtbaar gedragen mag worden is je waarschijnlijk niet onbekend. Zo zien we in het straatbeeld geregeld korsetten en worden bralettes ook als bovenkleding gedragen. Verrassend is het dan ook niet dat deze trend zich doorzet in de bruidsmode van 2024-2025. Zichtbare korsetten boven rijkelijk versierde rokken zijn helemaal hot, of ze nu van satijn zijn of afgewerkt met kant. Sexy en stijlvol tegelijk.

Gestrikt

Ook de strikken zien we het komende trouwseizoen weer veel voorbij komen. Van strikken op de rug, tot strikken op de schouders en rondom het middel: met de juiste bow creëer je een romantisch effect. En niet alleen jurken worden bezaaid met strikken, ook in de bruiloftsdecoratie zien we de strik weer regelmatig voorbijkomen.

Opvallende schouderpartij

Ook de schouderpartij krijgt aandacht in een van de tofste bruidsmode trends van 2024-2025. Schoudervullingen accenturen de schouderpartij in gaaf afgewerkte speelse lijnen. Ideaal om dat zandloperfiguur te creëeren en een krachtige uitstraling aan jouw look te geven.