Sascha startte haar eigen sieradenlijn

In de rubriek Power Vrouwen maken we kennis met ambitieuze vrouwen zoals jij en ik. Vrouwen met een passie en een boodschap, vrouwen met een verhaal. En zo’n power vrouw is Sascha Ter Haar, geboren en getogen in Amsterdam en een echte creatieve duizendpoot. Naast Edelsmid is zij ook nog eens binnenhuisarchitect, DJ én kunstenaar. Vanuit de sterke drang om nieuwe dingen te creëren en uit te proberen richtte zij haar eigen business op: Studio Sassery. Onde rde merknaam Studio Sassery maakt en verkoopt ze lichtgewicht statement oorbellen in winkels én online.

Power vrouwen: zij startte haar eigen sieradenlijn.

Power vrouwen

Zeg Sascha, hoe ben jij eigenlijk ondernemer geworden?

Ik denk dat ik altijd mijn eigen bedrijf of werk voor mezelf wilde hebben. Ik dacht gewoon dat ik het kon. Ik was in veel dingen tegelijk geïnteresseerd en wilde mezelf niet beperken door me op maar één ding te focussen. Door mezelf niet te beperken, bleef ik mij en mijn vaardigheden ontwikkelen. Uiteindelijk, toen ik afstudeerde, begon ik als freelancer met het maken van 2D / 3D-binnentekeningen. Een geweldige start als ondernemer!

Direct kreeg ik veel projecten aangeboden via mijn netwerk en vrienden en ik heb elk project geaccepteerd dat op mijn pad kwam. En dat was best een uitdaging kan ik je vertellen! Af en toe zelfs doodeng, aangezien ik nog niet veel ervaring had. Maar het heeft me op zakelijk vlak ontwikkeld en geholpen de ondernemer te worden die ik nu ben.

En de grootste uitdaging?

De grootste uitdaging was ikzelf. Inmiddels weet ik dat twijfels heel normaal zijn en elke ondernemer ze ervaart. Je gaat door ups en downs, ervaart financiële onstabiliteit en moet leren risico’s te nemen. Het was af en toe dan ook moeilijk en ik heb ook echt wel eens mijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen in twijfel getrokken. Desalniettemin heb ik doorgezet en ik weet nu dat dit alles deel uitmaakt van iedere ondernemersreis.

Waar heb je het zilversmid vak geleerd?

Al sinds jongs af aan ben ik geïnteresseerd in sieraden. Als klein meisje begon ik al vroeg met het maken van mijn eigen ontwerpen. Later kreeg ik een bijbaan bij Beadies, een kralenwinkel in Amsterdam, waar mijn creatieve brein nog meer werd gevoed. Diezelfde bijbaan motiveerde mij om een cursus goudsmeden te volgen aan de Vakschool Edelsmeden in Amsterdam, naast mijn studie interieurontwerp. De officiële studie in Schoonhoven heb ik echter niet gedaan. Het is ook daarom dat ik mijzelf Edelsmid noem en geen goudsmid.

Wat is het verhaal achter Studio Sassery?

Ik was altijd op zoek naar mooie oorbellen, omdat ik het leuk vond om statement sieraden te dragen. Door oorbellen te dragen, val je op en ze zijn een geweldige manier om je stijl uit te drukken. Een fashion item waarmee je jezelf uniek kan voelen. Ik begon mijn eigen webshop en verkocht oorbellen die ik zelf wilde dragen, maar die ik in het verleden nooit ergens vond. Sindsdien bied ik voor elk type vrouw een betaalbare collectie met sierraden in verschillende stijlen. De oorbellen kunnen bij elke gelegenheid en bij alle soorten outfits worden gedragen.

En wie kopen jouw sieraden?

Ik richt me eigenlijk op alle soorten power vrouwen van elke leeftijd. Eén ding hebben ze allemaal gemeen; ze houden van sieraden die een statement maken! Wie modebewust is, vindt haar uiterlijk belangrijk en heeft haar eigen stijl. Mijn oorbellen collectie complementeert dan ook elke outfit en maakt het mogelijk je eigen stijl nog meer vorm te geven.

Wat zijn jouw ambities voor Studio Sassery?

Met Studio Sassery heb ik veel ambities. De website is al even in de lucht en het merk groeit gestaag. Door het uitbreiden van mijn collectie en verschillende soorten oorbellen aan te bieden hoop ik modebewuste vrouwen aan te trekken die weten dat ze voor elke gelegenheid naar Studio Sassery kunnen komen. Mijn doel is dat Studio Sassery het platform wordt waar vrouwen naartoe gaan om te winkelen voor speciale gelegenheden.

Verder zou ik mijn collectie graag in meer winkels in Nederland verkopen. Op dit moment wordt Studio Sassery verkocht op alle Hutspot-locaties in Amsterdam. Hutspot heeft 3 prachtige conceptstores in Amsterdam en meer door het hele land. Een mooie kans dus..

Ladies, power vrouwen,

Wij zijn fan van Studio Sassery, met name de poederige lila hoops zijn ge-wel-dig! Benieuwd naar Studio Sassery? Bezoek de webshop!